Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Met restaurator Nikè Haverkamp naar 'Glas'

Eén zondag in de maand leidt een van de conservatoren, restauratoren of een andere museummedewerker u rond over een van de vaste of tijdelijke tentoonstellingen. Deze maand neemt glasrestaurator Nikè Haverkamp u mee voor een museumwandeling over de tentoonstelling Glas.

  • datum: zondag 30 juni 2019
  • tijd: 14.00 – 15.00 uur
  • kosten: gratis (excl. verplicht museumentree)
  • verzamelpunt: Egyptische tempel in de Tempelzaal
  • maximaal 20 deelnemers

Kwetsbaar glas: conservering en restauratie

Nikè Haverkamp werkte mee aan het restauratieproject dat voorafgaand aan de huidige tentoonstelling Glas is uitgevoerd. In totaal zijn zo’n dertig objecten uit de museumcollectie behandeld. De werkzaamheden waren verschillend: van het enkel reinigen van een object tot een complete (her-)restauratie. Een voorbeeld is de restauratie van de onderstaande beker met slangendraad. Het glas is erg dun en fragiel en was in het verleden al eens gerestaureerd. De verlijming en aanvullingen van ontbrekende delen zijn toen vermoedelijk gedaan met polyester dat inmiddels ernstig vergeeld was. Tijdens de wandeling vertelt Nikè over oude en nieuwe restauratietechnieken, de ethiek van het restaureren en bijzondere samenwerkingen met andere musea.

Aanmelden

Aanmelden voor de museumwandeling kan via onderstaand aanmeldformulier. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het nieuwe formulier in. Herhaal dit voor elke nieuwe aanmelding.

  • *=verplicht veld
    Nieuwsbrief: u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

De glazen beker met slangendraad vóór restauratie.

De glazen beker met slangendraad na restauratie.

Bezoek ons: