Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Met Lucas Petit naar het oude Nabije Oosten

Eén zondag in de maand leidt een van de conservatoren, restauratoren of een andere museummedewerker u rond over een van de vaste of tijdelijke tentoonstellingen. Deze maand neemt Lucas Petit, conservator collectie oude Nabije Oosten van het Rijksmuseum van Oudheden, u mee voor een museumwandeling over de vaste tentoonstelling Nederlanders en het oude Nabije Oosten. Hij geeft een kijkje achter de schermen van erfgoedbeheer en de illegale kunsthandel.

  • datum: zondag 14 april 2019
  • tijd: 14.00 – 15.00 uur
  • geen extra kosten (excl. entree museum)
  • verzamelpunt: Egyptische tempel in de Tempelzaal
  • maximaal 20 deelnemers

Exploderende ruïnes en illegale kunsthandel

In de afgelopen jaren hebben archeologische vindplaatsen en musea in het Midden Oosten het zwaar te verduren gehad. De exploderende ruïnes en de berichten over illegale kunsthandel staan diep in ons geheugen gegrift. Moeten we dit als onherroepelijk feit accepteren, of zijn er maatregelen te bedenken om het erfgoed te redden? Hoe belangrijk is erfgoed eigenlijk tijdens humanitaire catastrofes? Petit zal tijdens de museumwandeling aan de hand van een aantal topstukken deze ethische vragen bespreken en het erfgoedbeheer in historisch perspectief plaatsen.

Aanmelden

Aanmelden voor de museumwandeling kan via onderstaand aanmeldformulier. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het nieuwe formulier in. Herhaal dit voor elke nieuwe aanmelding.

  • *=verplicht veld
    Nieuwsbrief: u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.
lees meer over ons privacybeleid
Oude Nabije Oosten

Bezoek ons: