Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Met conservator Lara Weiss naar 'Egypte'

Eén zondag in de maand leidt een van de conservatoren, restauratoren of een andere museummedewerker u rond over een van de vaste of tijdelijke tentoonstellingen. Deze maand neemt conservator Lara Weiss u mee voor een museumwandeling over de vaste tentoonstelling Egypte. Tijdens de museumwandeling Egypte vertelt ze meer over haar onderzoeksproject The Walking Dead at Saqqara.

  • datum: zondag 24 november 2019
  • tijd: 14.00 – 15.00 uur
  • kosten: gratis bij aankoop van een museumkaartje | vooraf aanmelden verplicht
  • verzamelpunt: Egyptische tempel in de Tempelzaal
  • maximaal 20 deelnemers
  • deze museumwandeling is volgeboekt

De ‘Walking Dead’ in Sakkara

Sakkara was een belangrijke begraafplaats van de oud-Egyptische stad Memphis. Er werden ook diverse goden vereerd. Het Rijksmuseum van Oudheden doet hier al ruim veertig jaar opgravingen. Sinds 2015 is het een samenwerkingsproject met Museo Egizio in Turijn. Tijdens deze museumwandeling vertelt conservator Lara Weiss u meer over o.a. de grote zwarte sarcofaag van Wahibreemachet, de stèles van Meryptah, en Ipoe en de pilaren van Ptahmose. Hierdoor krijgt u een tijdsbeeld van de dagelijkse religieuze praktijken in Sakkara door de eeuwen heen, het onderwerp van haar onderzoeksproject The Walking Dead at Saqqara. Dit project wordt gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Aanmelden

Deze activiteit is volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden.

lees meer over ons privacybeleid

Het onderzoeksproject 'The Walking Dead at Saqqara' wordt gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Bezoek ons: