Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Conservator Ruurd Halbertsma over 'Cyprus'

Eén zondag in de maand leidt een van de conservatoren, restauratoren of een andere museummedewerker u rond over een van de vaste of tijdelijke tentoonstellingen. Deze maand geeft conservator Ruurd Halbertsma de museumwandeling in de vorm van een lezing over de tentoonstelling Cyprus – eiland in beweging. De lezing gaat uiteraard over de tentoonstelling, maar ook over de archeologie van Cyprus. Halbertsma vertelt over dynamiek en beweging: kenmerkende elementen in de Cypriotische kunst uit de oudheid. Na afloop neemt hij u nog kort mee naar de tentoonstelling om de hoogtepunten te laten zien.

  • datum: zondag 26 januari 2020
  • tijd: 14.00 – 15.00 uur
  • locatie: Nehalenniazaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: gratis (excl. verplicht museumentree)
  • maximaal 70 deelnemers

Dynamiek en beweging

In deze lezing neemt Ruurd Halbertsma (conservator collectie Klassieke wereld en samensteller van de tentoonstelling) u mee langs de topstukken van de expositie en de archeologie van Cyprus. Het eiland kent een geschiedenis van meer dan 12.000 jaar. In de tentoonstelling zijn voorwerpen uit alle cultuurperioden te bewonderen. Door zijn centrale ligging in het oostelijke Middellandse Zeegebied heeft Cyprus in de oudheid veel invloed ondergaan van de omringende landen: Anatolië, de Levant, Egypte en Griekenland. Maar er zijn zeker ook echte Cypriotische kenmerken in de kunst aan te wijzen: dynamiek en beweging.

Aanmelden

Aanmelden voor de museumwandeling Cyprus kan via onderstaand aanmeldformulier. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het nieuwe formulier in. Herhaal dit voor elke nieuwe aanmelding.

Deze activiteit is volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden.

lees meer over ons privacybeleid

Museumwandeling Cyprus Zaal Cyprus

Een blik in de tentoonstelling 'Cyprus'.

Bezoek ons: