Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Op zoek naar Toetanchamon

De Leidse musea openen online hun deuren voor de twaalfde editie van Museumnacht Leiden, met als thema ‘perspectief’. Elk museum heeft een speciaal Museumnachtprogramma, met in het Rijksmuseum van Oudheden de online tour Op zoek naar Toetanchamon.

Op de website van Museumnacht Leiden vind je het complete programma van alle deelnemende musea.

Online programma Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden brengt de oudheid en de archeologie tot leven. Jong en oud kan hier genieten van de eeuwenoude beschavingen uit Egypte, de Klassieke wereld, het oude Nabije Oosten en Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. De Egyptische collectie behoort tot de tien belangrijkste in de wereld. De Museumnacht Leiden staat in het Rijksmuseum van Oudheden dan ook in het teken van het oude Egypte en Toetanchamon, de beroemdste farao aller tijden. Kijk je ogen uit en spits je oren! Val jij in de prijzen met de online tour Op zoek naar Toetanchamon?

Op zoek naar Toetanchamon

Egypte, 1922. In de brandende woestijnzon is Howard Carter de wanhoop nabij. Jarenlang graaft zijn team tevergeefs in het zand van het Dal der Koningen, op zoek naar oude schatten. Maar dan… doen ze een waanzinnige ontdekking: ze vinden het ongeschonden graf van farao Toetanchamon, inclusief zijn mummie, gouden dodenmasker en andere ongekende rijkdommen.

De tour

Tijdens de Museumnacht neemt een egyptoloog van het Rijksmuseum van Oudheden je mee naar Egypte, op zoek naar Toetanchamon. Val jij in de prijzen met deze online tour en kun je achterhalen hoe de beroemde farao er ooit uit zag? Ontdek hoe Toetanchamon stierf en wat hem zo bijzonder maakt. Want iedereen kent hem, ook al leefde hij meer dan drieduizend jaar geleden!

Alle locaties

Behalve in het Rijksmuseum van Oudheden kun je tijdens de Museumnacht Leiden ook online terecht bij: Rijksmuseum Boerhaave, Hortus botanicaus Leiden, Naturalis, Japanmuseum Sieboldhuis, Museum Volkenkunde, Molenmuseum De Valk, Oude Leidse Sterrenwacht, Corpus ‘Reis door de mens’, Museum De Lakenhal en Erfgoed Leiden & omstreken.

Meer informatie

Op de website van Museumnacht Leiden vind je het complete programma van alle deelnemende musea, de online kaartverkoop, etc.

Museumnacht Leiden wordt georganiseerd vanuit de Stichting Museumnacht Leiden. De stichting bestaat elk jaar uit studenten van de A.L.S.V. Quintus.

Museumnacht Leiden 2021

Bezoek ons: