Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Museumnacht Leiden: de nacht met een gouden randje

De Leidse musea openen hun deuren voor de elfde editie van Museumnacht Leiden. Alle vaste collecties zijn te bezichtigen en elk museum heeft een aanvullend, gevarieerd Museumnachtprogramma.

Op de website van Museumnacht Leiden vind je het complete programma van alle deelnemende musea.

Programma Rijksmuseum van Oudheden

Ontdek de archeologische rijkdommen van het Rijksmuseum van Oudheden. Ontrafel de geheimen uit Egypte en ga op avontuur in middeleeuwse tuinen. Volg een middeleeuwse dansworkshop, maak je mooi door de bloemenschminkers en waag een dans bij de Egyptische tempel en de gigantische keizerbeelden.

Spetterende lichtshow
Een wervelend lichtspektakel (duur: 4 minuten) over het tweehonderd jaar bestaan van het Rijksmuseum van Oudheden: een spetterende projectie op de Egyptische tempel. Tijd: elk heel uur vanaf 21.00 uur.

Middeleeuwse dansworkshop
Vergeet hiphop, house en breakdance: laat je meeslepen en leef je uit in een middeleeuwse dansworkshop van Datura met de opzwepende muziek. Daar word je vrolijk van! Tijd: 20.30, 21.30, 22.30 en 23.30 uur.

Wakki
Frisse funk en swingende jazz: kom luisteren naar de energieke muziek van Wakki. Ze spelen de sterren van de hemel bij de Romeinse keizerbeelden. Tijd: 21.05 en 22.05 uur.

Bloemen schminken
Ben jij een muurbloempje of zwoele rode roos? Zet de bloemetjes buiten en laat je gezicht schminken tot een zomers bloemrijk feestje. Tijd: doorlopend.

Swingen bij de tempel met Baars G
Voetjes van de vloer! Ooit helemaal los gegaan in een museum? Dit is je kans! Kom dansen op de lekkere deuntjes van Baars G bij de tweeduizend jaar oude Egyptische tempel. Tijd: doorlopend.

Levend Cluedo
Speuren naar een verdwenen gouden object. Waarmee is de vitrine geopend? En wat heeft Julius Caesar ermee te maken? Luister naar de museumgidsen en ontdek de verborgen aanwijzingen. Tijd: doorlopend.

Museumcafé
De lekkerste drankjes en hapjes om jezelf weer scherp te stellen, en uiteraard: Egyptisch bier!

Alle locaties

Tijdens Museumnacht Leiden kun je terecht bij: Hortus botanicus Leiden, Oude Leidse Sterrewacht, Museum Volkenkunde, Rijksmuseum van Oudheden, Naturalis (in het Academiegebouw), Japanmuseum SieboldHuis, Molenmuseum de Valk, Museum Het Leids Wevershuis en Erfgoed Leiden en Omstreken. Ook valt er de hele avond van alles te beleven op het ‘Nachtpad’, langs de routes tussen de musea.

Meer informatie

Op de website van Museumnacht Leiden vind je het complete programma van alle deelnemende musea, de online kaartverkoop, etc.

Museumnacht Leiden wordt georganiseerd vanuit de Stichting Museumnacht Leiden. De stichting bestaat elk jaar uit studenten van de A.L.S.V. Quintus.

Museumnacht Leiden 2019

Bezoek ons: