Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Crotalia-oorbellen maken op Moederdag

Deze workshop is inmiddels volgeboekt

Op zoek naar een gezellig en archeologisch verantwoord moederdaguitje? Kom dan naar de workshop Romeinse sieraden maken. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij!

  • datum: zondag 12 mei 2019
  • tijd: 14.00 – 15.30 uur (maximaal 15 deelnemers)
  • locatie: Trajanuszaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • toegang: € 30 (excl. museumentree, Museumkaart geldig)
  • deze workshop is inmiddels volgeboekt

Voorname Romeinse dames droegen de prachtigste sieraden van goud, zilver en brons, al dan niet versierd met edelstenen, parels en gekleurd glas. Tijdens deze workshop vertelt Romeinse mode-kenner Anique Hamelink u er alles over. En u maakt zelf in anderhalf uur een unieke set crotalia-oorbellen met pareltjes, naar authentiek Romeins voorbeeld.

Crotalia

Crotalia-oorbellen werden zo genoemd vanwege het zachte tikkende geluid van de beweeglijke pareltjes. Het lijkt op het geluid van de muziekinstrumenten die door dansers werden gebruikt (zoals castagnetten). Tijdens de workshop maakt u oorbellen van verguld zilveren onderdelen (gold filled) met zoetwaterpareltjes van vijf à zes milimeter.

JustClassic

De workshop wordt gegeven door Anique Hamelink. Haar bedrijf JustClassic is een eenmanszaak gespecialiseerd in historisch verantwoorde Romeinse sieraden. Als studente Oude Geschiedenis en Archeologie is Anique dagelijks bezig met de fascinerende overblijfselen uit de oudheid. Ze laat zich direct leiden door de archeologie en schilderingen uit de oudheid bij het ontwerpen van sieraden.

Zelfgemaakte crotalia-oorbellen

Egyptisch Fayoem-portret: dame met Romeinse sieraden (image courtesy of the Getty's Open Content Program)

Bezoek ons: