Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Vier je verjaardag met Mo en Spits

Samen met je vriendjes en vriendinnetjes schuif je aan bij de feestelijke verjaardagstafel. Daarna gaan jullie het museum in om Mo de Mol en Spits de Muis te helpen. Jullie gaan terug in de tijd, op zoek naar een slaapplek voor Mo en Spits. Kunnen jullie de pot de vinden?

Verjaardagspartijtje Mo en Spits

Over het feestje

Mo de mol is op zoek naar een rustig plekje om te slapen. Veilig onder de grond. Spits de muis besluit zijn vriend te helpen, want Mo ziet niet zoveel. Samen graven ze verder en dieper en ze komen steeds meer interessante voorwerpen tegen. Een munt, een berentand, en die lijken allemaal wel eeuwenoud. Mo en Spits zijn ondeugend en plassen stiekem in een middeleeuwse pot. Ze vallen ten slotte in een diepe slaap. Het verhaal is afwisselend en grappig. Leuk is dat de kinderen tijdens het partijtje hetzelfde gaan doen: ze gaan terug in de tijd op zoek naar oude schatten op de vaste tentoonstelling Archeologie van Nederland. Ook gaan ze op zoek naar een goede slaapplek voor Mo en Spits, want zij moeten aan het eind van de speurtocht rustig kunnen gaan slapen in een middeleeuwse pot.

In het museum

Na betaling aan de kassa neemt een medewerker van het museum iedereen mee naar de verjaardagstafel. Hier ligt het cadeautje voor de jarige klaar. De museummedewerker leest eerst een stukje voor uit het verhaal Mo & Spits naar de middeleeuwen en geeft een korte uitleg over het verloop van het partijtje. De kinderen gaan door middel van een ganzenbord op zoek naar de schatten uit het verleden. De jarige krijgt een hoofdlamp op, om extra goed te speuren, en een vergrootglas mee. Vanaf dit moment neemt de museummedewerker de kinderen en ouders/begeleiders mee het museum in.

Reserveren

U kunt het Mo en Spits-feestje online reserveren. Telefonisch reserveren kan ook. Neem hiervoor contact op met de Servicedesk van het museum: 071 5163 163.

Bij dit feestje is inbegrepen:

  • Toegang museum
  • Volledige begeleiding door museummedewerker
  • Een hoofdlamp en vergrootglas voor de jarige (om te lenen)
  • Knutselactiviteit
  • Het gouden boekje Mo & Spits naar de Middeleeuwen voor alle kinderen
  • Stickervel voor de jarige

Verjaardagsfeestje Dummie de mummie

Er is ook een verjaardagsfeestje voor kinderen vanaf 7 jaar:

Bezoek ons: