Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Deel jouw Doggerland-strandvondst

Zodra het weer kan, is in het Rijksmuseum van Oudheden de tijdelijke tentoonstelling Doggerland te zien. Je maakt in deze tentoonstelling een ongekende tijdreis van een miljoen jaar, naar een verdwenen prehistorische wereld in de Noordzee: Doggerland. Tegenwoordig zijn nog altijd sporen en voorwerpen uit Doggerland te vinden op de bodem en stranden van de Noordzee. Ga jij deze meivakantie met ons mee op zoek naar Doggerland?

Zon, zee, strand en fotowedstrijd

Nu de musea gesloten zijn, trekken we er vaak op uit naar buiten. En wat is er leuker dan met mooi weer uit te waaien én te speuren op de stranden van onze Noordzee? Het Rijksmuseum van Oudheden daagt je daarom uit om in de meivakantie (24 april t/m 16 mei) op zoek te gaan naar bijzondere strandvondsten. Deel met ons de foto van jouw mooiste of raarste strandvondst en maak kans op de hoofdprijs, of een van de Doggerland prijzenpakketten. Jong en oud, iedereen mag meedoen! Actievoorwaarden en aanmeldgegevens vind je hiernaast.

Prijzen

De mooiste en meest bijzondere inzendingen maken kans op fantastische prijzen. De speciale, onafhankelijke jury van experts (Linda Dielemans, Dick Mol en Hester Loeff) selecteert vier winnaars. Je maakt kans op:

 • 1x hoofdprijs: privérondleiding in de tentoonstelling Doggerland: Verdwenen wereld in de Noordzee voor maximaal 4 personen. Te boeken zodra het weer kan, incl. entree voor het museum en 1x het bijbehorende publieksboek Doggerland.
 • 3x overig prijzenpakket bestaande uit: een kleine Doggerlandknuffel naar keuze uit de museumshop én het publieksboek Doggerland óf het kinderboek Onder de golven, geschreven door Linda Dielemans.

Twee categorieën, vier winnaars

We onderscheiden twee categorieën strandvondsten:

 • Mooiste (bijzondere vorm, kleur of grootte, esthetisch, historisch)
 • Raarste (gek, opvallend, vreemd, onverwacht, wonderlijk).

Binnen beide categorieën zal er één volwassene (18+) en één kind (t/m 17 jaar) als winnaar aangewezen worden. Uit deze in totaal 4 winnaars geven we één hoofdprijs weg voor de meest bijzondere inzending. De overige 3 winnaars ontvangen het prijzenpakket.

Zo doe je mee

Wil je aan de fotowedstrijd meedoen? Stuur dan een foto van je mooiste óf raarste strandvondst (in jpg-bestand) naar win@rmo.nl o.v.v. Fotowedstrijd. Meedoen kan vanaf 24 april tot en met 16 mei 2021. Lees de actievoorwaarden en stuur zorgvuldig deze gegevens mee:

 • Voor- en achternaam
 • Leeftijd
 • Bijschrift foto(‘s)
 • Waar de foto is gemaakt
 • Verklaring dat je de actievoorwaarden hebt gelezen en hiermee akkoord gaat.
  *Zie ook de pdf onder aan deze pagina.

Tips

 • Maak de foto bij voorkeur op het strand (wees creatief!)
 • Zorg dat je vondst goed en duidelijk zichtbaar is
 • Zorg dat je foto tenminste 1 MB groot is
 • Geen gemanipuleerde foto (Photoshop e.d.)

Bekendmaking

Het inzenden van je foto kan tot en met zondag 16 mei. De deskundige jury selecteert vervolgens de winnaars. Vanaf 24 mei worden de winnaars bekend gemaakt en zijn de ingezonden foto’s (of een selectie hiervan) te bewonderen op deze webpagina.

Over de uitslag van de wedstrijd kan niet worden gecorrespondeerd.

Iedere inzender van de fotowedstrijd verklaart akkoord te zijn met de actievoorwaarden en zich aan de spelregels te houden. De deelnemer verklaart expliciet:

 • De ingezonden opname zelf te hebben gemaakt en de auteursrechten niet te hebben verkocht of weggegeven te hebben aan derden en/of toestemming te hebben van op de inzending eventuele zichtbare personen of auteurs rechtigen.
 • In geval van minderjarige kinderen: toestemming voor deelname óf zichtbaarheid op de ingezonden foto te hebben van de ouders of voogd.

Conservator Sasja maakt een foto van speurende amateurarcheologen (foto: Frans de Winter)

Bijzondere strandvondst (foto: Frans de Winter)

Verdien een ereplekje op social media!

Door tijdens de meivakantie je foto’s met het Rijksmuseum van Oudheden te delen, stel je deze voor het museum beschikbaar ten behoeve van de Doggerland strandvondst fotowedstrijd. De ingezonden foto’s kunnen gebruikt worden in onze communicatiemiddelen. De wedstrijd wordt via de social mediakanalen, website en nieuwsbrieven van het museum uitgezet. Hier zullen we ook enkele bijzondere inzendingen delen.

Wil je graag een ereplekje op onze social mediapagina’s?

Deel je foto dan op Facebook, Twitter of Instagram met @RijksmuseumvanOudheden of de #Doggerlandvondst en wij reposten de leukste foto’s!

Meer weten over Doggerland? Neem ook eens een kijkje op de Facebook- en Instagrampagina van onze conservatoren Luc en Sasja @ProjectDoggerland.

¹ Voor de looptijd van kinderactiviteiten tijdens schoolvakanties baseren we ons op de vakantie-adviesdata van de Rijksoverheid.

Bezoek ons: