Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Romeinse meivakantie van 20 april t/m 5 mei 2019

Als je fan bent van de Romeinen, kun je in de meivakantie Romeinse sieraden van papier of een geldbuideltje maken. Verder zijn er zijn kleurplaten voor de kleintjes, kapla om Romeinse bouwwerken mee te maken en een Romeinse speurroute in de museumzalen. Alle kinderactiviteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar (speurroute vanaf 8 jaar).

  • data: zaterdag 20 april t/m zondag 5 mei 2019 ¹ (ook open op maandag)
  • tijd: 10.00 – 17.00 uur
  • entree: gratis bij museumentree (Romeinen-speurtocht: € 2,95)
  • leeftijd: vanaf 7 jaar

Tip: drie keer per dag (11.30, 13.30 (Eng.) en 15.30 uur) is er op de Egyptische tempel in de entreehal een spectaculaire lichtshow.

¹ Voor de looptijd van kinderactiviteiten tijdens schoolvakanties baseren we ons op de vakantie-adviesdata van de Rijksoverheid. Omdat veel scholen de meivakantie al in het paasweekend laten beginnen, bieden we onze vakantieactiviteiten vanaf 20 april aan.

Romeinse sieraden maken

Elke dag (ook op maandag) kun je aanschuiven bij de knutseltafels die voor de Egyptische tempel klaar staan. Je kan er van alles maken:

  • Romeinse sieraden van papier of een Romeins geldbuideltje
  • kleurplaten voor de kleintjes
  • bakken vol kapla om Romeinse villa’s, aquaducten en triomfbogen mee te bouwen

Ga op reis door het Romeinse Rijk

En je kunt er elke dag met een speurroute op zoek naar de Romeinen in de museumzalen. Je gaat als een Romeinse soldaat op pad. Je ontdekt hoe de Romeinen woonden, welke goden ze vereerden en hoe de grens van het Romeinse Rijk werd bewaakt.

Julius Zebra-dag op zondag 28 april

In de meivakantie komt de heldhaftige gladiator Julius Zebra naar het Rijksmuseum van Oudheden. Gary Northfield, de schrijver en tekenaar van de boeken, is er ook bij. Hij vertelt grappige verhalen over Julius’ nieuwe avonturen in Griekenland.

Bezoek ons: