Lezing in het museum of thuis

U kunt de Papyrologielezing naar keuze bijwonen in het museum of thuis volgen via een gratis livestream.

Leidse Papyrologielezing door Mark de Kreij

De Leidse Papyrologielezing wordt dit jaar gehouden door Mark de Kreij, verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij vertelt over een set papyri uit de British Library waarop een uniek verhaal te vinden is. Het gaat over een aantal archivarissen uit de tweede eeuw na Chr. en hun strijd tegen de elementen – en tegen elkaar – in de Egyptische woestijn.

  • datum: dinsdag 30 mei 2023
  • tijd: 17.15 – 18.15 uur
  • locatie:  Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden of thuis via livestream
  • kosten: gratis
  • organisatie: Papyrologie+ groep (Universiteit Leiden)

In het museum of via livestream

U kunt de Papyrologielezing naar keuze bijwonen in het museum of thuis volgen via een gratis livestream.

Boekrollen, bureaucratie en bekvechten in de woestijn

Het lijkt zo’n onschuldige baan, archivaris. Dit moet Herakleides gedacht hebben op de dag in 107 na Chr., toen hij het archief van de Fayyum in Tebtynis onder zijn hoede nam. Hij zal de beslissing komen te berouwen, als hij in een legaal dispuut verwikkeld raakt, waaraan vijfentwintig jaar later zelfs zijn zoon niet ontkomt. Een set papyri uit de British Library vertelt een uniek verhaal over een aantal archivarissen en hun strijd tegen de elementen – en tegen elkaar – in de Egyptische woestijn.

Leidse Papyrologie+ groep

Ieder voorjaar organiseert de Leidse Papyrologie+ groep een Nederlandstalige publiekslezing over een papyrologisch onderwerp, in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden. De Papyrologie+ groep is een samenwerkingsverband van papyrologie-wetenschappers die zijn verbonden aan de Universiteit Leiden. Na afloop van de lezing in het museum krijgt u een drankje aangeboden namens de organisatie.

Verstuur het onderstaande formulier als u de Papyrologielezing in het museum wilt bijwonen. Bent u later onverhoopt verhinderd? Geef dit aan ons door via . Dan kunnen we iemand anders blij maken met uw plaats.

Aanmelden bijwonen in het museum

Voer een nummer in van 1 tot 4.
(Optioneel) Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwsbrief over:
Aangemeld voor de nieuwsbrief? U ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

Aanmelden livestream thuis

Meld u aan voor de livestream

Iedereen kan deze lezing thuis gratis volgen. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de lezing kunt volgen. De uitzending is vanaf een kwartier voor aanvang online. De link blijft twee weken geldig, zodat u kunt terugkijken.

Leidse Papyrologielezing

Fot: The British Library