Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Doe mee aan de leukste kennisquiz over de oudheid

Voor de tiende achtereenvolgende keer staat in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz op het programma, met quizmaster Fik Meijer. De Pubquiz is het startschot van de Week van de Klassieken. De Week wordt gehouden van 26 maart t/m 5 april 2020 en heeft als thema: Controverse – de Klassieke wereld in het heden.

Een klassieker onder classici

Onder classici is de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz inmiddels een klassieker. Elk jaar strijden circa veertig teams van (universitaire) docenten, studenten, oud-gymnasiasten en andere liefhebbers tegen elkaar in een bomvolle en gezellige Tempelzaal. Doet u in 2020 ook (weer) mee? Test uw kennis over Griekse en Latijnse literatuur, klassieke mythologie, oude geschiedenis, antieke wijsbegeerte, archeologie en receptie van de oudheid. Uw inspanning wordt in ieder geval beloond met een vrolijke avond en, wie weet, de felbegeerde wisselbokaal!

Quizmaster Fik Meijer

Quizmaster van de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz 2020 is voor het tiende jaar op rij de onverwoestbare Fik Meijer, o.a. bekend van zijn boeken over de oudheid en emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Toeschouwers

Toeschouwers zijn van harte welkom! U krijgt zelfs een drankje. Wie weet inspireert het u om volgend jaar de strijd ook aan te gaan… Ook voor toeschouwers bedraagt de entree € 8 per persoon. Aanmelden kan uitsluitend vooraf via onze ticketwebsite. Er is een maximum aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 26 maart t/m 5 april 2020 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl

De felbegeerde Ken-Uw-Klassieken Pubquiz-wisselbokaal.

Deelnemers aan een vorige Pubquiz in druk overleg.

Bezoek ons: