Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Gesprek over het Humanities Impact Program

Dr. Sarah Bond (University of Iowa) gaat in gesprek met dr. Young Richard Kim (University of Illinois at Chicago) over het Humanities Impact Program en over hoe dit programma bijdraagt aan het inclusiever, diverser en toegankelijker maken van de bestudering van en het onderwijs over de oudheid.

Aanmelden livestream

Meld u aan voor de livestream

De Week van de Klassieken in het Rijksmuseum van Oudheden is dit jaar uitsluitend online te volgen via livestreams. Alle lezingen, symposia en workshops zijn gratis beschikbaar. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf een kwartier voor aanvang online.

Humanities Impact Program

Als directeur van de Onderwijsprogramma’s van de Onassis Foundation USA heeft dr. Young Richard Kim het Humanities Impact Program ontwikkeld. Dit programma ondersteunt projecten die onderwijs in de geesteswetenschappen, maatschappelijke relevantie, en sociale rechtvaardigheid bij elkaar brengen. In een gesprek met dr. Sarah Bond bespreekt hij hoe verschillende initiatieven in dit programma mogelijkheden bieden voor inclusiever en diverser onderzoek en het onderwijs over de Oudheid.

Live Q&A

Na de lezing zal dr. Daniëlle Slootjes (Radboud Universiteit) een live Q&A voorzitten met beide sprekers. De voertaal van de lezing en Q&A is Engels.

Young Richard Kim

Young Richard Kim is Associate Professor and Head of Classics and Mediterranean Studies aan de University of Illinois in Chicago (UIC). Recent verscheen onder zijn redactie de Cambridge Companion to the Council of Nicaea.

Sarah E. Bond

Sarah E. Bond is Associate Professor of History aan de University of Iowa. Ze is gespecialiseerd in late antieke collegia, Digital Humanities, en public history. Haar boek, Trade and Taboo: Disreputable Professions in the Roman Mediterranean is in 2016 gepubliceerd door de University of Michigan Press. Ze schrijft met enige regelmaat voor de New York Times, Marginalia en andere media.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 8 t/m 18 april 2021 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl

Inclusive Antiquity

Dr. Young. R. Kim & Dr. Sarah Bond

Bezoek ons: