Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Presentatie nieuw boek Tom Buijtendorp

Op woensdag 3 april 2019 verschijnt Het ware paradijs – op het spoor van een vergeten ontdekking, het nieuwe boek van Tom Buijtendorp. In dit literaire reisverslag van een zoektocht die al duizenden jaren duurt, slaat Buijtendorp een brug tussen wetenschap en religie.

 • datum: woensdag 3 april 2019
 • tijd: 15.00 – 16.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
 • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
 • entree: gratis (excl. museumentree)

Het paradijs

Al duizenden jaren zijn avonturiers en ‘zinzoekers’ op zoek naar het paradijs. De Mesopotamische held Gilgamesj vertelde er al over en ook in de Dode Zee-rollen werd de tuin van Eden beschreven. Aan de hand van eeuwenoude bronnen en bezoeken ter plaatse neemt Tom Buijtendorp de lezer mee op een avontuurlijke queeste op drie continenten naar de ligging van het paradijs. Al reizend analyseert hij de betekenis daarvan, voor de mens van vroeger en nu. Het boek is rijk geïllustreerd met kaarten, afbeeldingen en reisbeelden.

Tom Buijtendorp

Tom Buijtendorp is onderzoeker en publicist. Hij werkte als journalist voor NRC Handelsblad en Quote en promoveerde op de Romeinse stad Forum Hadriani. Eerder schreef hij de boeken Het jaar 117 en Caesar in de Lage Landen. Na afloop van de lezing is het boek in de museumwinkel te koop en zal de auteur signeren.

Programma

 • 14.30 – 15.00 uur: inloop
 • 15.00 – 15.50 uur: welkom en lezing Tom Buijtendorp (Tempelzaal)
 • 15.50 – 16.00 uur: vragenronde
 • 16.00 – 17.00 uur: gelegenheid het boek te kopen en te laten signeren (museum sluit om 17.00 uur)
Het ware paradijs. Op het spoor van een vergeten ontdekking is verkrijgbaar vanaf 3 april 2019 bij Uitgeverij Omniboek voor € 24,99 (ISBN 9789401915601, 368 pgs. paperback).

Aanmelden

Aanmelden voor de museumwandeling kan via onderstaand aanmeldformulier. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het nieuwe formulier in. Herhaal dit voor elke nieuwe aanmelding.

 • *=verplicht veld
  Nieuwsbrief: u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.
lees meer over ons privacybeleid
Tom_Buitendorp_Het ware paradijs

Bezoek ons: