Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Boekpresentatie 'Het mooie westen'

Kunsthistorica Corina Zuiderduin presenteert haar nieuwe boek Het Mooie Westen. Na afloop van de presentatie is het boek te koop in de museumwinkel en zal de auteur signeren.

  • datum: vrijdag 15 februari 2019
  • tijd: 15.00 – 16.00 uur (zaal open vanaf 14.30 uur)
  • locatie: Leemanszaal
  • entree: gratis

Het Mooie Westen, Mythen en symbolen in Egypte verschijnt in februari 2019 (€ 29,95, met 500 foto’s en illustraties).

Het Mooie Westen

Het Mooie Westen is het stralende land achter de horizon. Egyptische mythen vertellen over de overweldigende schoonheid van dit gebied. Het is het land van de goden. Ook mensen konden tijdens hun leven in deze mooie hemelgebieden verblijven. Wat was hun geheim?

Godenbeelden

Egyptische godenbeelden zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Er schuilt een wereld aan denkbeelden achter. Zij bestaan vaak uit wonderlijke wezens, half mens en half dier. Wat betekenen deze goden? Waren ze zomaar bedacht of verbergen ze een diepere wijsheid?

Nieuwe visie op Egyptisch wereldbeeld

Het boek Het Mooie Westen biedt een nieuwe visie op het wereldbeeld van de oude Egyptenaren. Aan de hand van de prachtige kunstwerken van Egypte worden mythen en symbolen stap voor stap ontsluierd. Ideeën over rechtvaardigheid, samenwerking en leven en dood passeren de revue. De Egyptische priesters die de kunstwerken bedachten, blijken een verrassend heldere kijk op het leven te hebben.

Corina Zuiderduin verzorgt al twaalf jaar lang cursussen beeldende vorming in het Rijksmuseum van Oudheden.

Programma

  • 14.30 – 15.00 uur: inloop
  • 15.00 – 15.15 uur: welkomstwoord en inleiding door Olaf Kaper, hoogleraar egyptologie Universiteit Leiden (Oude Nabije Oosten studies)
  • 15.15 – 15.40 uur: lezing door Corina Zuiderduin
  • 15.40 – 16.00 uur: overhandiging eerste exemplaar aan Wim Weijland, directeur Rijksmuseum van Oudheden
  • 16.00 – 17.00 uur: gelegenheid om het nieuwe boek te kopen en te laten signeren

Aanmelden

Aanmelden voor de boekpresentatie kan via onderstaand aanmeldformulier. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het nieuwe formulier in. Herhaal dit voor elke nieuwe aanmelding.

Deze activiteit is volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden.

Het_mooie_westen

Bezoek ons: