Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Een gouden beeldje en een eeuwenoud mysterie

Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg schreven samen een nieuw boek: Het Isisgeheim. Tijdens deze exclusieve avond krijgt u niet alleen een voorproefje van het nieuwe boek, maar kunt u in een Q&A ook vragen stellen aan de auteurs.

  • datum: donderdag 5 maart 2020
  • tijd: 20.00 – 21.30 uur (museum open vanaf 19.30 uur)
  • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • toegang: gratis (excl. museumentree) | graag vooraf aanmelden

Het Isisgeheim verschijnt op 3 maart 2020 bij Uitgeverij HarperCollins. Het boek is vanaf die datum te koop in de museumwinkel voor € 21,99 (336 pagina’s, paperback).

Egyptische godin Isis

Wanneer het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden zich opmaakt voor een grootse tentoonstelling over Egypte, doet conservator Ariadne een fantastische ontdekking in een gouden beeldje van de godin Isis: de Egyptische moedergodin blijkt al eeuwenlang een groot geheim met zich mee te dragen. Al snel raken Ariadne en haar collega Thees verstrikt in een onzichtbaar netwerk met internationale vertakkingen. Big Pharma is geïnteresseerd in haar vondst, evenals een gerespecteerd genootschap uit Engeland. Hun pogingen het mysterie te ontrafelen, leiden hen naar Oxford – naar de oevers van een rivier met een wel heel bijzondere naam…

Jeroen Windmeijer

Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) debuteerde in 2015 succesvol met De bekentenissen van Petrus, een thriller waarin Romeinse en Bijbelse geschiedenis verweven worden met de geschiedenis van zijn woonplaats Leiden. Daarna volgden bestsellers als Het Pauluslabyrint, Het Pilgrim Fathers complot en De offers.

Jacob Slavenburg

Cultuurhistoricus Jacob Slavenburg (1943) schreef boeken over het christendom, esoterische stromingen, mystiek en spiritualiteit, waaronder Een reis langs de mysteriën en Het verguisde christendom. De vriendschap tussen Windmeijer en Slavenburg en hun kennis van geschiedenis en religie leidde tot de totstandkoming van Het Isisgeheim.

Programma

  • 19.30 – 20.00 uur: inloop
  • 20.00 – 20.30 uur: welkomstwoord; inleiding door Karin Haanappel; Q&A met Lisanne Mathijsen, Jacob Slavenburg en Jeroen Windmeijer, gevolgd door een Q&A met de auteurs en het publiek
  • 20.30 – 21.30 uur: gelegenheid het nieuwe boek te kopen en te laten signeren (museum sluit om 21.30 uur)

Aanmelden

Verstuur het onderstaande formulier om u aan te melden voor deze boekpresentatie. U kunt slechts 1 persoon per aanmelding invullen. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het formulier opnieuw in voor die persoon.

  • *=verplicht veld
    Nieuwsbrief: u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

Het Isisgeheim

Isisgeheim Jeroen Windmeijer en Slavenburg

Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg

Bezoek ons: