Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Avondsymposium over toegankelijkheid

Docenten, schoolleiders en andere onderwijskenners discussiëren over de vraag hoe we het gymnasium zo toegankelijk mogelijk kunnen maken. En hoe inclusief is de oudheid die op het gymnasium aan bod komt?

Aanmelden livestream

Meld u aan voor de livestream

De Week van de Klassieken in het Rijksmuseum van Oudheden is dit jaar uitsluitend online te volgen via livestreams. Alle lezingen, symposia en workshops zijn gratis beschikbaar. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf een kwartier voor aanvang online.

Het inclusieve gymnasium

De Week van de Klassieken staat in het teken van de inclusiviteit van de oudheid. Voor velen vormt het gymnasium de toegang tot deze fascinerende wereld. Hoe zorgen we ervoor dat we het gymnasium zelf zo toegankelijk mogelijk maken? En hoe inclusief is de oudheid die op het gymnasium aan bod komt? Over deze vragen wordt tijdens het symposium gediscussieerd door docenten, schoolleiders en andere onderwijskenners.

Deelnemers

Deelnemers aan het panel zijn onder andere:

De discussie wordt ingeleid en gemodereerd door Casper de Jonge en Hugo Koning.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 8 t/m 18 april 2021 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl

Het inclusieve gymnasium

Bezoek ons: