Met Mounir Samuel, Daniel Soliman en Mirjam Shatanawi

Het Rijksmuseum van Oudheden organiseert de gespreksavond Zand erover? bij de nieuwe tentoonstellingsreeks Collectie//Reflectie, die gaat over de totstandkoming van de museumcollectie. De centrale vraag in deze kleine expositie is hoe twee objecten, een reliëffragment met farao Amenhotep III en een beeldje van een graanmaalster, in de museumcollectie terecht zijn gekomen en hoe we daar nu mee omgaan.

Gespreksavond Zand erover?

Mounir Samuel (politicoloog, auteur en meer) modereert de avond en gaat in gesprek met Daniel Soliman (RMO-conservator en egyptoloog) en Mirjam Shatanawi (museumcurator, antropoloog en onderzoeker). Verschillende thema’s die raken aan het onderwerp van de tentoonstelling komen aan bod. Er wordt gesproken over de vroege archeologie in Egypte, de invloed van de Ottomanen en Britten op de archeologische wetgeving van die tijd, en de kunsthandel die daar onlosmakelijk mee verbonden was. De onderwerpen worden benaderd met oog voor hedendaagse vraagstukken over erfgoed en museale collecties.

  • datum: donderdag 13 juni 2024
  • tijd: 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur, er is geen online uitzending)
  • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: gratis

Gelijktijdig verschijnt een podcast waarin deze onderwerpen worden besproken.

Aanmelden

Verstuur onderstaand formulier als u de gespreksavond Collectie//Reflectie wilt bijwonen. Bent u later onverhoopt verhinderd? Geef dit aan ons door via . Dan kunnen we iemand anders blij maken met uw plaats.

Voer een nummer in van 1 tot 4.
(Optioneel) Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwsbrief over:
Aangemeld voor de nieuwsbrief? U ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid