Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Vertaalwedstrijden Latijn en Grieks

De Klassieke Olympiaden zijn vertaalwedstrijden Latijn en Grieks voor scholieren en volwassenen, georganiseerd door Vrienden van het Gymnasium, Vereniging Classici Nederland en Nederlands Klassiek Verbond. Vandaag worden hiervoor de prijzen uitgereikt. Tijdens deze middag worden de drie beste scholieren per onderdeel nog aan een laatste beproeving onderworpen, om te bepalen welke plaats zij krijgen. Bovendien zijn er voordrachten van de beste vertalingen van de volwassenen.

  • datum: zaterdag 6 april 2019
  • tijd: 12.00 – 17.00 uur (zaal open vanaf 12.15 uur)
  • locatie: Leemanszaal
  • kosten: gratis (excl. museumentree)

Feestelijke middag met lezing en voordracht

Classici, studenten klassieke talen en mensen met een gymnasiale opleiding of andere belangstellenden voor klassieke talen kunnen meedoen aan de Klassieke Olympiaden Latijn en/of Grieks voor volwassenen. Op de website Klassieke Olympiaden worden voor elke editie twee vertaalopgaven gepubliceerd: één voor Latijn en één voor Grieks. U kunt zelf bepalen aan welke vertaling u wilt meedoen. De verenigingen stellen, naast de eeuwige roem voor de winnaars, prachtige prijzen in de vorm van boeken beschikbaar.

Klassieke Olympiaden Latijn en Grieks

De Klassieke Olympiaden zijn vertaalwedstrijden Latijn en Grieks voor scholieren en volwassenen. De organiserende verenigingen VvG, VCN en NKV hopen met deze wedstrijden het enthousiasme en de belangstelling voor de klassieke talen van leerlingen en volwassenen te vergroten en gemotiveerde en talentvolle leerlingen de kans te geven hun beste kunnen te tonen.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 4 t/m 14 april 2019 op veel dagen verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl
Cartoon_Klassieke_Olympiaden

Cartoon: Herman Nauta

Bezoek ons: