Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Vertaalwedstrijden Latijn en Grieks

De Klassieke Olympiaden zijn vertaalwedstrijden Latijn en Grieks voor scholieren en volwassenen. Vandaag worden hiervoor de prijzen uitgereikt. Tijdens deze middag worden de drie beste scholieren per onderdeel nog aan een laatste beproeving onderworpen, om te bepalen welke plaats ze krijgen. Bovendien zijn er voordrachten van de beste vertalingen van de volwassenen.

De finale van de Klassieke Olympiaden wordt gehouden in het kader van de Week van de Klassieken (26 maart t/m 5 april 2020) en is georganiseerd door Vrienden van het Gymnasium, Vereniging Classici Nederland en Nederlands Klassiek Verbond.

Feestelijke middag met lezing en voordracht

Classici, studenten klassieke talen en mensen met een gymnasiale opleiding of andere belangstellenden voor klassieke talen kunnen meedoen aan de Klassieke Olympiaden Latijn en/of Grieks voor volwassenen. Op de Klassieke Olympiaden-website worden voor elke editie twee vertaalopgaven gepubliceerd: een voor Latijn en een voor Grieks. U kunt zelf bepalen aan welke vertaling u wilt meedoen. De verenigingen stellen, naast de eeuwige roem voor de winnaars, prachtige prijzen in de vorm van boeken beschikbaar.

Klassieke Olympiaden Latijn en Grieks

De Klassieke Olympiaden zijn vertaalwedstrijden Latijn en Grieks voor scholieren en volwassenen. De organiserende verenigingen Vrienden van het Gymnasium, Vereniging Classici Nederland en Nederlands Klassiek Verbond hopen met deze wedstrijden het enthousiasme en de belangstelling voor de klassieke talen van leerlingen en volwassenen te vergroten en gemotiveerde en talentvolle leerlingen de kans te geven hun beste kunnen te tonen.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 26 maart t/m 5 april 2020 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl

Klassieke Olympiaden

Bezoek ons: