Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Lezing door Ruurd Halbertsma

Ruurd Halbertsma is conservator collectie Klassieke wereld van het Rijksmuseum van Oudheden. Hij houdt deze avond een lezing over de inhoud en totstandkoming van de tentoonstelling Cyprus – eiland in beweging.

  • datum: dinsdag 8 oktober 2019
  • aanvang: 20.00 uur, zaal en museumcafé open vanaf 19.30 uur
  • locatie: Tempelzaal
  • kosten: € 5, RoMeO-leden gratis
  • toegang: reserveren is niet mogelijk, tickets uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa van het museum op de avond van de lezing

Vriendenvereniging RoMeO

Elke tweede dinsdag van de maand organiseert RoMeO, de vriendenvereniging van het museum, een avondlezing. Het museumcafé is deze avond geopend vanaf 19.30 uur.

Cyprus: eiland in beweging

Deze tentoonstelling is de grootste die ooit in Nederland aan Cyprus is gewijd, met topstukken uit het Cyprus Museum te Nicosia, het Museum van Wereldculturen te Stockholm, het Allard Pierson te Amsterdam en het Rijksmuseum van Oudheden zelf. Rond de vierhonderd bijzondere voorwerpen belichten de geschiedenis van een eiland. Cyprus kan symbool staan voor migraties, etnische diversiteit en versmelting van culturen. De bijzonder levendige artistieke vormen hebben zelfs Picasso geïnspireerd. Nergens is een regio te vinden waar Anatolië, Assyrië, Fenicië, Egypte én Griekenland op een dergelijke manier hun sporen hebben nagelaten.

Rijksmuseum van Oudheden Campagnebeeld_Cyprus

Bezoek ons: