Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum.

Vier een Egyptische zomervakantie

Stap duizenden jaren terug in de tijd, in de wonderlijke wereld van Egyptische farao’s, piramides, goden en hiërogliefen. Deze zomer doe je de funky farao familieroute in de tentoonstelling Kemet, of steek je de handen uit de mouwen in de kinderexpo Op zoek naar Toetanchamon. En er is elke dag Kemet-atelier in de Tempelzaal, waar je van alles kunt maken. Vier jij deze Egyptische zomervakantie met ons mee?

Funky farao familieroute

Doe de funky farao familieroute: kijk, luister en ontdek in het museum hoe farao Toetanchamon, zijn vader farao Achnaton en koningin Nefertiti moderne kunstenaars en muzikanten hebben geïnspireerd. Hiervoor bezoek je de tentoonstelling Kemet – Egypte in hiphop, jazz, soul & funk. (vanaf 7 jaar)
» meer informatie over de tentoonstelling
8 juli t/m 3 september 2023

Kemet-atelier

Heb je na je bezoek aan de tentoonstellingen zelf ook helemaal zin om creatief aan de slag te gaan? Bezoek dan het Kemet-atelier en ontwerp een platenhoes, kleding of sieraden.
8 juli t/m 3 september 2023

Op zoek naar Toetanchamon

Speurneuzen opgelet! Steek je handen uit de mouwen, ontcijfer hiërogliefen en kraak de codes. In de kinderexpo Op zoek naar Toetanchamon ontmoet je de goden van het Egyptische dodenrijk. Wie weet vind je het verborgen graf van Toetanchamon – de beroemdste farao ter wereld – en achterhaal je in het laboratorium hoe hij er ooit heeft uitgezien. (vanaf 7 jaar)
» meer informatie over de expositie
t/m 3 september 2023

Summer School Egypte

Tijdens de Summer School Egypte volg je een college, leer je rappen of doe je mee aan een artistieke workshop. De Summer School Egypte vindt plaats op woensdagmiddag 2, 9 en 16 augustus om 13:00 uur. Aanmelden kan binnenkort. (vanaf 7 jaar)

Spetterende lichtshow

De meer dan tweehonderdjarige geschiedenis van het museum komt drie keer per dag tot leven in een spetterende lichtshow. Die wordt geprojecteerd op de échte Egyptische tempel in de entreehal van het museum. In de zomervakantie draait om 13.30 uur een versie speciaal voor kinderen. Om 11.30 uur draait een versie voor alle leeftijden en om 15.30 uur een Engelse versie. Alle voorstellingen duren vier minuten.
het hele jaar te zien

Zomervakantie kinderen Op zoek naar Toetanchamon

Op zoek naar Toetanchamon