Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Openingslezing door Casper de Jonge

Casper de Jonge (Universiteit Leiden) introduceert het thema van de Week van de Klassieken 2021: de inclusieve oudheid. Heeft iedereen die dat wil toegang tot de oudheid, via school, museum of universiteit? En doet ons beeld van de oudheid recht aan de diversiteit van de antieke wereld?

  • donderdag 8 april 2021
  • tijd: 13.00 – 14.00 uur
  • deelname: gratis
  • in samenwerking met Vereniging Vrienden van het Gymnasium

Aanmelden livestream

Meld u aan voor de livestream

De Week van de Klassieken in het Rijksmuseum van Oudheden is dit jaar uitsluitend online te volgen via livestreams. Alle lezingen, symposia en workshops zijn gratis beschikbaar. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf een kwartier voor aanvang online.

Een oudheid voor iedereen

De ‘inclusieve oudheid’ klinkt goed, maar wat bedoelen we daarmee? Casper de Jonge (Universiteit Leiden) introduceert tijdens de openingslezing het thema van de veertiende Week van de Klassieken. Heeft iedereen die dat wil toegang tot de oudheid, via school, museum of universiteit? En doet ons beeld van de oudheid wel recht aan de diversiteit van de antieke wereld? Nieuw onderzoek naar de literatuur van Griekstalige migranten in het Romeinse Rijk geeft een stem aan onderbelichte perspectieven. Het draagt bovendien bij aan de transformatie van ‘klassieke talen’ tot een inclusievere discipline.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 8 t/m 18 april 2021 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl

Grafsteen_Vechten_Valens Oudheid voor iedereen

Grafsteen van Valens, afkomstig uit Thracië en gevonden in Vechten (Utrecht) | collectie: Rijksmuseum van Oudheden

Bezoek ons: