Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Demonstratie-les over Latijn

Tijdens de negende editie van de Dies Latinus geeft docent Caper Porton een demonstratie-les, waarin hij het Latijn voor iedereen inzichtelijk en aantrekkelijk maakt.

  • donderdag 15 april 2021
  • tijd: 10.00 – 11.30 uur
  • deelname: gratis
  • in samenwerking met Addisco Onderwijs

Aanmelden livestream

Meld u aan voor de livestream

De Week van de Klassieken in het Rijksmuseum van Oudheden is dit jaar uitsluitend online te volgen via livestreams. Alle lezingen, symposia en workshops zijn gratis beschikbaar. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf een kwartier voor aanvang online.

Demonstratie-les

Zijn Grieks en Latijn talen voor iedereen, of alleen voor een kleine groep slimmeriken? Zouden de klassieke talen op zo’n manier gedoceerd kunnen worden, dat veel meer mensen het kunnen begrijpen en het nut van oude talen inzien? Ervaar het zelf tijdens deze lezing en demonstratie-les, waarin docent Casper Porton u meesleept in een verhaal in het Latijn. Zelfs met nul kennis of ervaring, zonder een rijtje of een woord te kennen, ontvouwt de taal zich duidelijk voor iedereen.

Casper Porton

Casper Porton is oprichter en directeur van onderwijscentrum Addisco in Hilversum, waar hij samen met een gedreven team van andere oudheid-enthousiastelingen de Griekse en Latijnse taal en cultuur toegankelijk maakt voor een breed publiek.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 8 t/m 18 april 2021 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl

Casper Porton Dies Latinus

Docent Casper Porton

Bezoek ons: