Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Lezing door Theo de Feyter

In het kader van Werelderfgoeddag vertelt de Nederlandse kunstenaar Theo de Feyter over zijn werk en ervaringen als kunstenaar in Syrië. Vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw reisde hij regelmatig naar dit land, en legde het erfgoed vast in tekeningen, gouaches en schilderijen.

  • zondag 18 april 2021
  • tijd: 15.00 – 16.00 uur
  • deelname: gratis

Aanmelden livestream

Meld u aan voor de livestream

De Week van de Klassieken in het Rijksmuseum van Oudheden is dit jaar uitsluitend online te volgen via livestreams. Alle lezingen, symposia en workshops zijn gratis beschikbaar. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf een kwartier voor aanvang online.

Tussen de ruïnes van Palmyra

De Nederlandse kunstenaar Theo de Feyter reisde vanaf de jaren 80 regelmatig naar Syrië, en legde het erfgoed ter plekke in tekeningen, gouaches en schilderijen vast. Hij zag de sporen van de burgeroorlog met eigen ogen. Toen hij er in 2011 was kon hij in Palmyra, de belangrijkste toeristische bestemming van Syrië, de beroemde triomfboog en Bel-tempel nog zien staan. In 2017 en 2019 tekende hij de verwoeste monumenten, met het surrealisme van de oorlog om zich heen.

In het Rijksmuseum van Oudheden is tot en met 26 juni 2021 een selectie van de werken van Theo de Feyter te zien in de tentoonstelling Tussen de ruïnes van Palmyra.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 8 t/m 18 april 2021 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl

Tussen de ruïnes van Palmyra Theo de Feyter

Theo de Feyter aan het werk tussen de ruïnes van Palmyra.

Bezoek ons: