Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Paneldiscussie

Welke rol speelt de oudheid in hedendaagse politieke debatten over identiteit? Hoe beïnvloeden films en tv-series ons beeld van de oude Grieken en Romeinen? En hoe moeten we omgaan met de koloniale wortels van klassieke archeologie en oudheidstudies?

  • donderdag 15 april 2021
  • tijd: 20.00 – 22.00 uur
  • deelname: gratis
  • in samenwerking met Stichting Zenobia

Aanmelden livestream

Meld u aan voor de livestream

De Week van de Klassieken in het Rijksmuseum van Oudheden is dit jaar uitsluitend online te volgen via livestreams. Alle lezingen, symposia en workshops zijn gratis beschikbaar. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf een kwartier voor aanvang online.

Etnisch-culturele diversiteit en oudheidstudies

Welke rol speelt de oudheid in hedendaagse politieke debatten over identiteit? Hoe beïnvloeden films en tv-series ons beeld van de oude Grieken en Romeinen? En hoe moeten we omgaan met de koloniale wortels van klassieke archeologie en oudheidstudies? Stichting Zenobia organiseert een paneldiscussie over etnisch-culturele diversiteit en oudheidstudies. De leden van het panel zijn Ruwan van der Iest (assyrioloog, theoloog en promovendus Rijksuniversiteit Groningen), Miko Flohr (oud-historicus en universitair docent Universiteit Leiden) en Rosa van Gool (classica en Volkskrant-correspondente Italië, Griekenland en de Balkan). De discussie wordt ingeleid en gemodereerd door Inger Kuin, classica en universitair docent aan de University of Virginia. Na afloop van het panel is er gelegenheid tot vragen stellen.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 8 t/m 18 april 2021 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl

De oudheid in zwart-wit Zenobia

De panelleden en moderator

Bezoek ons: