Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Gespeeld door theatergroep Aluin

Theatergroep Aluin speelt graag oersterke verhalen uit een ver verleden, verhalen die hun sporen in de cultuur hebben achtergelaten. Een odyssee is inmiddels een veelgebruikte uitdrukking waarmee een lange zware zoektocht of thuisreis bedoeld wordt. Aluin heeft voor u dit lijvige werk doorgespit om er een vrolijke en meeslepende voorstelling van een uur van te maken. Hilarisch en recht naar de kern.

  • tijd: 19.30 – 22.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
  • locatie: Tempelzaal
  • kosten: € 7,50
  • tickets: verkrijgbaar via onze ticketwebsite (iDEAL)

Homerus’ Odyssee

De Odyssee van Homerus, iedereen heeft er weleens van gehoord. “Die enorme tocht naar huis van de Griekse held Odysseus”. “Oh ja, die avonturen met eenogige reuzen, kannibalen en superaantrekkelijke zangeressen”, “Oh, de Odyssee, daar kwam geen eind aan.” “En ondertussen moest zijn vrouw Penelope thuis alle minnaars van zich afslaan”.

De voorstelling

In seizoen 2019/2020 zal De Odyssee langs theaters in heel Nederland toeren. De voorstelling is speciaal ontwikkeld voor het eindexamen Grieks 2018 van de Nederlandse gymnasia. Voor de tekst is geput uit de vertaling van Patrick Lateur: Odyssee, een zwerver komt thuis.

Aluin

Theatergroep Aluin maakt al meer dan vijfentwintig jaar theater: ‘teksttoneel’ met veel humor en dynamiek voor een breed publiek. De verhalen die ze spelen komen uit het klassieke repertoire van de oude Grieken tot aan Shakespeare.

Aluin_Odyssee

Aluin speelt Odyssee (foto © Sanne Peper)

Bezoek ons: