Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Lezing door Lara Weiss

Lara Weiss, conservator collectie Egypte van het Rijksmuseum van Oudheden, houdt een lezing over recent onderzoek in Sakkara, een oud-Egyptische begraafplaats in de woestijn onder Caïro. De lezing wordt gegeven in het kader van de tentoonstelling Sakkara: leven in een dodenstad.

  • datum: dinsdag 10 maart 2020
  • aanvang: 20.00 uur, zaal en museumcafé open vanaf 19.30 uur
  • locatie: Tempelzaal
  • kosten: € 5, RoMeO-leden gratis
  • toegang: reserveren is niet mogelijk, tickets uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa van het museum op de avond van de lezing

Vriendenvereniging RoMeO

Elke tweede dinsdag van de maand organiseert RoMeO, de vriendenvereniging van het museum, een avondlezing. Het museumcafé is deze avond geopend vanaf 19.30 uur.

Onderzoek

Sakkara: leven in een dodenstad is een kleine tentoonstelling over recent onderzoek in Sakkara, een oud-Egyptische begraafplaats in de woestijn onder Caïro. Aanleiding voor deze tentoonstelling is het door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gefinancierde onderzoeksproject van RMO-conservator Lara Weiss over het dagelijkse leven in Sakkara.

Vragen over graven

In haar lezing vertelt Lara over haar onderzoeksproject en geeft een kijkje achter de schermen van de tentoonstelling. Wie liet zijn graf in Sakkara op een bepaalde plaats bouwen, en waarom? Hoe werden de graven gedecoreerd en wat vertellen de reliëfs die onder het zand zijn gevonden ons? Hoe werden de graven in het dagelijkse leven gebruikt en door wie?

Necropolis van Sakkara

Opgraven in Sakkara (foto: Nicola Dell’Aquila)

Bezoek ons: