Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Literaire avond met Kader Abdolah en Sana Valiulina

Literaire avond met Kader Abdolah en Sana Valiulina, die via een livestream door studenten worden geïnterviewd over hoe ze de oudheid in hun recente boeken (resp. een hervertelling van 1001 Nacht en Een wolf bij zijn oren pakken) toegankelijk hebben weten te maken voor moderne lezers.

Aanmelden livestream

Meld u aan voor de livestream

De Week van de Klassieken in het Rijksmuseum van Oudheden is dit jaar uitsluitend online te volgen via livestreams. Alle lezingen, symposia en workshops zijn gratis beschikbaar. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf een kwartier voor aanvang online.

Kader Abdolah en Sana Valiulina

In de moderne Nederlandse literatuur spelen thema’s uit en rond de oudheid gelukkig nog steeds een zichtbare rol, zoals bijvoorbeeld te zien is in Kader Abdolah’s hervertelling van 1001 Nacht (2020, Prometheus) en Sana Valiulina’s Een wolf bij zijn oren pakken (2020, Prometheus). De wereld van deze boeken is er een van duizenden jaren geleden, maar de lezer hoeft geen hoge drempel van voorkennis over om zich in deze wereld te verliezen. De auteurs heten de lezer er welkom, en die voelt zich er ook welkom.

De lezer gegroet

Tijdens De lezer gegroet vertellen Kader Abdolah en Sana Valiulina over hoe zij de oudheden die in hun boeken centraal staan, toegankelijk hebben weten te maken voor de moderne lezers. De auteurs worden geïnterviewd door Michiel Ris en Emma Louise Mendez Correa, beiden studenten Klassieken aan de Universiteit Leiden. Deze avond is unieke kans om te zien hoe in het Nederlandse literaire landschap de wereld van vroeger toegankelijk wordt gemaakt voor een modern en breed lezerspubliek. Bezoeker: wees dus gegroet!

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 8 t/m 18 april 2021 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl

Kader Abdolah (foto: Ilja Keizer)

Sana Valiulina (foto: Frank Ruiter)

Bezoek ons: