Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Livestream-boekpresentatie door Tom Buijtendorp

Schrijver en journalist Tom Buijtendorp presenteert via een livestream-verbinding vanuit de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden zijn nieuwe boek De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen. Hij beschrijft hierin de bloeiperiode van Germania Inferior en neemt u mee op een reis door de Romeinse Lage Landen, in een rijk geïllustreerd boek, vol foto’s en kaarten.

  • datum: dinsdag 2 februari 2021
  • tijd: 19.00 – 20.00 uur
  • locatie: livestream vanuit het Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: gratis
  • georganiseerd in samenwerking met Uitgeverij Omniboek

De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen verschijnt op 2 februari 2021 bij Uitgeverij Omniboek. Het boek is o.a. te koop in de museumwinkel van het Rijksmuseum van Oudheden voor € 22,50 (240 pagina’s, paperback).

Aanmelden livestream

Meld u aan voor de livestream

Iedereen kan deze boekpresentatie gratis volgen. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de lezing kunt volgen. De livestream is vanaf een kwartier voor aanvang online.

Programma

  • 19.00-19.05 uur: welkomstwoord
  • 19.05-19:35 uur: lezing Tom Buijtendorp
  • 19.35-19.40 uur: uitreiking eerste exemplaar
  • 19.40-19.55 uur: beantwoorden vragen n.a.v. livestream
  • 19.55-20.00 uur: afsluiting

De gouden eeuw van de Romeinen

In De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen beschrijft Tom Buijtendorp de bloeiperiode van Germania Inferior. Na een zware crisis beloofde keizer Hadrianus een gouden eeuw, die daadwerkelijk volgde. Gedreven door nieuwe ontdekkingen duikt Tom Buijtendorp in deze intrigerende periode en vergeet niet de rauwe kantjes. Als voorbeeld neemt hij de lezer mee door de Lage Landen, inclusief nog nauwelijks bekende plekken waar de Romeinse bloei tot leven komt: in een welvarend Limburg, graanrijk Tongeren en dynamisch grensgebied, langs oude havens, snelle wegen en luxueuze villa’s. Met goud, weelderige fresco’s en warme baden die uitnodigen zelf te gaan kijken. De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen is een rijk geïllustreerd boek, vol foto’s en kaarten, over een fascinerende periode in de geschiedenis van deze streken.

Over de auteur

Tom Buijtendorp (1962) werkte jarenlang als journalist voor NRC Handelsblad en Quote en was werkzaam als strategisch adviseur in het bedrijfsleven. Hij promoveerde aan de VU op een proefschrift over Forum Hadriani. Hij publiceert regelmatig over archeologie, historie en bestuur.

Bezoek ons: