Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Boekpresentatie door Vlaamse historicus Pierre Trouillez

De Vlaamse historicus Pierre Trouillez presenteert de herziene uitgave van De Germanen en het christendom. Het boek gaat over de boeiende overgangsperiode van de klassieke oudheid naar de middeleeuwen en de ontmoeting van de Germaanse wereld met het christendom.

 • datum: dinsdag 14 mei 2019
 • tijd: 15.00 – 16.00 uur (zaal open vanaf 14.30 uur)
 • locatie: Leemanszaal, Rijksmuseum van Oudheden
 • entree: gratis (excl. museumentree)

Vroege historie van christelijk Europa

In De Germanen en het christendom geeft Pierre Trouillez een inkijk in de vroege historie van christelijk Europa. Tijdens de volksverhuizingen van de vijfde tot de zevende eeuw trokken Germaanse stammen door Europa en vestigden zich in het zuiden van Europa en het noorden van Afrika. Tijdens deze migraties maakten de Germaanse wereld en het christendom voor het eerst contact. Aan de hand van historische figuren zoals de kerkvaders Wulfila, Leo de Grote, Theodorik, Boëthius en Gregorius van Tours schetst Pierre Trouillez de politieke en historische gevolgen van de strijd om de kerstening. De Germanen en het christendom geeft op pakkende en academisch verantwoorde wijze deze kantelperiode in de geschiedenis weer.

Over de schrijver

Pierre Trouillez (1946) promoveerde in de Godgeleerdheid. In Nederland en Vlaanderen is hij bekend om zijn talloze boeken en publicaties over kerkgeschiedenis, zoals het succesvolle Van Petrus en Constantijn en De Franken en het christendom.

Programma

 • 14.30 – 15.00 uur: inloop
 • 15.00 – 15.10 uur: welkomstwoord
 • 15.10 – 15.45 uur: lezing door Pierre Trouillez (Nederlandstalig)
 • 15.45 – 16.00 uur: vragenronde
 • 16.00 – 17.00 uur: gelegenheid het nieuwe boek te kopen en te laten signeren (museum sluit om 17.00)
De Germanen en het christendom is vanaf 30 april 2019 verkrijgbaar bij Uitgeverij Omniboek voor € 24,99 (Paperback, 352 pagina’s).

 

Aanmelden

Aanmelden voor de boekpresentatie kan via onderstaand aanmeldformulier. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het nieuwe formulier in. Herhaal dit voor elke nieuwe aanmelding.

 • *=verplicht veld
  Nieuwsbrief: u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.
lees meer over ons privacybeleid
De_Germanen_en_het_Christendom

Bezoek ons: