Boekpresentatie door Jane Draycott

In haar nieuwe boek De dochter van Cleopatra reconstrueert Jane Draycott, docent aan de Universiteit van Glasgow, het levensverhaal van Cleopatra Selene II (40 v.Chr.-ca. 5 na Chr.), dochter van de Egyptische koningin Cleopatra en Marcus Antonius. Ze kwam ter wereld als een Egyptische prinses en was volgens Draycott een van de meest fascinerende vrouwelijke heersers uit de oudheid.

  • datum: donderdag 25 mei 2023
  • tijd: 15.00 – 16.30 uur, zaal open vanaf 14.30 uur
  • locatie: Leemanszaal, Rijksmuseum van Oudheden (deze boekpresentatie wordt niet via livestream uitgezonden)
  • kosten: gratis (excl. museumentree)
  • voertaal: Engels

Na afloop kunt u het boek kopen en laten signeren door de auteur. De dochter van Cleopatra verschijnt op 12 mei 2023 bij Uitgeverij Omniboek. Het boek is vanaf die datum te koop in de museumwinkel voor € 32,50 (304 pagina’s, paperback).

De dochter van Cleopatra

Ze kwam ter wereld als een Egyptische prinses en is een van de meest fascinerende vrouwelijke heersers uit de oudheid: Cleopatra Selene II (40 v.Chr.-ca. 5 na Chr.). Ze was de enige dochter van de drie kinderen die Cleopatra en Marcus Antonius kregen. Nadat Cleopatra en Marcus Antonius verslagen werden in de Slag bij Actium in 31 v.Chr., werd Cleopatra Selene als gevangene naar Rome gebracht. Daar groeide ze op in het gezin van Octavia, de zus van de latere keizer Augustus, tevens de ex-vrouw van haar vader. Ze trouwde met Juba II, de koning van Numidië. In De dochter van Cleopatra, de eerste moderne biografie van Cleopatra Selene, reconstrueert Jane Draycott haar levensverhaal.

Over de auteur

Jane Draycott is oudhistoricus en archeoloog, gespecialiseerd in de geschiedenis van het Grieks-Romeinse Egypte. Ze is docent Oude Geschiedenis aan de universiteit van Glasgow. Eerder schreef ze diverse wetenschappelijke boeken en artikelen. De dochter van Cleopatra is haar eerste publieksboek.

De dochter van Cleopatra

Aanmelden

Verstuur onderstaand formulier als u de boekpresentatie wilt bijwonen. Bent u later onverhoopt verhinderd? Geef dit aan ons door via . Dan kunnen we iemand anders blij maken met uw plaats.

Voer een nummer in van 1 tot 4.
(Optioneel) Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwsbrief over:
Aangemeld voor de nieuwsbrief? U ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid