Door Grzergorz Nehring

In juni 2024 is een groep onderzoekers van de Universiteit van Hamburg te gast bij het Rijksmuseum van Oudheden. In hun mobiele onderzoekslab gaan ze onderzoek doen naar een aantal Egyptische papyri uit de museumcollectie. Het team is onderdeel van het Centre for the Study of Manuscript Cultures (CSMC). Teamlid Grzergorz Nehring geeft deze middag een korte, Engelstalige lezing over de toepassingen van de analytische technieken van het mobiele lab. Daarna kunt u zien hoe een aantal van de apparaten van het Mobile Lab worden gebruikt. Ook kunt u vragen stellen en daarover met elkaar in discussie gaan.

  • datum: woensdag 5 juni 2024
  • tijd: 15.00 – 16.30 uur (zaal open vanaf 14.45 uur)
  • locatie: Nehalenniazaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • toegang: gratis (excl. entree museum)
  • voertaal: Engels

Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van de Papyrus Curatorial and Conservation Meeting in het Rijksmuseum van Oudheden.

Grzergorz Nehring

Grzergorz Nehring voltooide in 2019 een MA-programma in kunstconservatie aan de Nicolaus Copernicus Universiteit in Torun, Polen. Tijdens zijn doctoraat in de archeometrische analyse van historische manuscripten werkte hij als onderzoeksassistent bij de Bundesanstalt für Materialforschung und -prüfung in Berlijn. Hij behaalde zijn doctoraat in de archeometrie in 2023. Sinds 2023 is hij onderzoeksmedewerker van het Centre for the Study of Manuscript Cultures van de Universiteit van Hamburg.

Onderzoek papyrus Mobile Lab

Onderzoek naar een Egyptische papyrus in het Rijksmuseum van Oudheden

Verstuur onderstaand formulier als u de lezing wilt bijwonen. Bent u later onverhoopt verhinderd? Geef dit aan ons door via . Dan kunnen we iemand anders blij maken met uw plaats.

Aanmelden

Voer een nummer in van 1 tot 4.
(Optioneel) Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwsbrief over:
Aangemeld voor de nieuwsbrief? U ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid