Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Boekpresentatie door Engelse historica Kathryn Tempest

De Engelse historica Kathryn Tempest presenteert haar nieuwe boek over ’s werelds beroemdste moordenaar: Marcus Junius Brutus. In 44 v.Chr. was hij een van degenen die Julius Caesar om het leven brachten. Tempest houdt deze middag een lezing en na afloop is er gelegenheid haar boek te kopen en te laten signeren.

 • datum: dinsdag 28 mei 2019
 • tijd: 15.00 – 16.00 uur (zaal open vanaf 14.30 uur)
 • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
 • entree: gratis (excl. verplicht museumentree)

Controversieel en ondoorgrondelijk

Kathryn Tempest schetst in haar boek Brutus. De nobele samenzweerder het portret van een bijzondere Romeinse senator. Hij was filosoof, staatsman, vredestichter en legeraanvoerder. Maar bovenal is Marcus Junius Brutus bekend als ’s werelds beroemdste moordenaar. Brutus was controversieel en ondoorgrondelijk, ook voor zijn tijdgenoten. Zijn rol in de moord op Julius Caesar, de minnaar van zijn moeder, was opmerkelijk. Tempest stelt in deze biografie een interessante vraag: was het fout van Brutus om zijn vriend en beschermheer te vermoorden, of had hij gelijk zijn vaderlandsliefde en idealen boven zijn persoonlijke voorkeuren te stellen? Tempest dook in het bronnenmateriaal en brengt met deze briljante biografie de imposante man tot leven.

Over de schrijfster

Auteur en historica Kathryn Tempest studeerde en promoveerde aan de Universiteit van Londen in de klassieke talen. Ze is docent Romeinse geschiedenis en Latijnse literatuur aan de Universiteit van Roehampton. Tempest is gespecialiseerd in retorica, de Romeinse Republiek en Cicero. Ze schreef inmiddels drie boeken waaronder Cicero. Politics and persuasion in ancient Rome.

Programma

 • 14.30 – 15.00 uur: inloop
 • 15.00 – 15.10 uur: welkomstwoord
 • 15.10 – 15.45 uur: Engelstalige lezing door Kathryn Tempest
 • 15.45 – 16.00 uur: vragenronde
 • 16.00 – 17.00 uur: gelegenheid het nieuwe boek te kopen en te laten signeren (museum sluit om 17.00)

Brutus. De nobele samenzweerder is verkrijgbaar bij Uitgeverij Omniboek voor € 30 (paperback, 352 pagina’s).

Aanmelden

Aanmelden voor de boekpresentatie kan via onderstaand aanmeldformulier. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het nieuwe formulier in. Herhaal dit voor elke nieuwe aanmelding.

 • *=verplicht veld
  Nieuwsbrief: u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.
lees meer over ons privacybeleid
Boekpresentatie Brutus

Bezoek ons: