Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Bestsellerauteur Robert Fabbri komt naar het Rijksmuseum van Oudheden voor een een exclusieve lezing. Hij presenteert deze avond zijn nieuwste en allerlaatste deel in de reeks historische thrillers over Titus Flavius Vespasianus: Keizer van Rome.

Vespasianus

De populaire Vespasianus-reeks van Fabbri nadert zijn ontknoping. In het negende deel staat Vespasianus voor een onmogelijke keuze: slaat hij, zoals opgedragen, de opstand in Judea neer en wekt hij daarmee de jaloezie van keizer Nero, of saboteert hij zijn eigen missie? Tegelijkertijd breekt in Rome politieke onrust uit na de dood van Nero. Fabbri beschrijft in zijn boeken de opvallende loopbaan van Vespasianus die het bracht van gewone man tot keizer van het Romeinse rijk.

Robert Fabbri

Robert Fabbri is geboren in Genève en studeerde theaterwetenschappen in Rome. Hij heeft vijfentwintig jaar gewerkt in de film- en televisiewereld en schrijft historische romans over de klassieke oudheid, en in het bijzonder over het Romeinse keizerrijk. Het eerste deel in de Vespasianus-reeks is uitgeroepen tot één van de beste boeken van het jaar door NRC Handelsblad.

Na afloop van de lezing is het nieuwe boek in de museumwinkel van het RMO te koop en zal de auteur signeren.

Programma

19.30 – 20.00        Inloop
20.00 – 20.05        Welkomstwoord en inleiding door Ruurd Halbertsma, conservator collectie Klassieke wereld, Rijksmuseum van Oudheden
20.05 – 20.35        Lezing Robert Fabbri
20.35 – 21.00        Q&A dr. Frits Naerebout en Robert Fabbri, aansluitend gelegenheid tot vragen stellen
21.00 – 22.00        Gelegenheid het nieuwe boek te kopen en te laten signeren

Deze exclusieve lezing is een samenwerking tussen het Rijksmuseum van Oudheden en Karakter Uitgevers. Vespasianus IX: Keizer van Rome verschijnt bij Karakter Uitgevers in februari 2019 (€ 19,99, ISBN 9789045218519). Zie ook de website van Karakter Uitgevers.

Aanmelden

Aanmelden voor de lezing kan via onderstaand aanmeldformulier. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het nieuwe formulier in. Herhaal dit voor elke nieuwe aanmelding.

  • *=verplicht veld
    Nieuwsbrief: u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

Bezoek ons: