Prentenboekpresentatie voor kinderen vanaf 5 jaar

Zoals elke dag neemt het nijlpaard Noeja een ochtendduik in de Nijl, maar daar is het verdacht stil. Iedereen staat bij het paleis, want daar is prinses Kiya verdwenen. Ze is in de rivier gevallen en niet meer bovengekomen. Iemand moet haar redden! Noeja en zijn vriend Ibi de ibis twijfelen geen moment. Een spannende zoektocht in een verrassende setting: het oude Egypte! Voor nieuwsgierige kinderen vanaf 5 jaar.

  • datum: zondag 12 februari 2023
  • tijd: 14.00 – 15.00 uur, zaal open vanaf 13.30 uur
  • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: gratis (excl. museumentree)
  • leeftijd: vanaf 5 jaar

Na afloop kun je het boek kopen en laten signeren door de auteur en illustratrice. Noeja het nijlpaard. Avontuur op de Nijl verschijnt op 30 januari 2023 bij Uitgeverij Clavis. Het boek is vanaf die datum te koop in de museumwinkel voor € 18,95 (40 pagina’s, hardcover).

Programma

Vier het verschijnen van dit nieuwe boek met ons mee! Naast een officieel moment rond de presentatie van het boek, zal auteur Timo Epping iets vertellen over het ontstaan van het boek en over het oude Egypte. Met illustratrice Veronica Nahmias gaan de kinderen vervolgens zélf aan de slag: ze gaan tekenen. Aansluitend is een speciale speurkaart beschikbaar voor in het museum. Let op: daarvoor is wél een entreebewijs voor het museum nodig.

Over de auteur en de illustratrice

Timo Epping is medewerker Educatie bij het Rijksmuseum van Oudheden. Hij debuteert als auteur met dit prentenboek. Veronica Nahmias maakte al illustraties voor vele prentenboeken en educatieve boeken. Ze heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het maken van historische illustraties.

Noeja het nijlpaard

Aanmelden

Verstuur onderstaand formulier als je de boekpresentatie wilt bijwonen. Ben je later onverhoopt verhinderd? Geef dit aan ons door via . Dan kunnen we iemand anders blij maken met je plaats.

Voer een nummer in van 1 tot 4.
(Optioneel) Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief over:
Aangemeld voor de nieuwsbrief? Je ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Pas als je deze link hebt gevolgd, is je inschrijving voltooid. Je ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid