Boekpresentatie door Anton van Hooff

In zijn nieuwe boek Je hebt gewonnen, Galileeër haalt oud-universitair hoofddocent Anton van Hooff een antiek debat uit de vergetelheid. Het werd gevoerd door prominente theologen en heidense intellectuelen en ging over denken versus geloven. De antieke intelligentsia legde het uiteindelijk af tegen de ‘Galileeërs’, een scheldnaam voor de oude christenen.

  • datum: donderdag 16 februari 2023
  • tijd: 15.00 – 16.30 uur, zaal open vanaf 14.30 uur
  • locatie: Leemanszaal, Rijksmuseum van Oudheden (deze boekpresentatie wordt niet via livestream uitgezonden)
  • kosten: gratis (excl. museumentree)

Na afloop kunt u het boek kopen en laten signeren door de auteur. Je hebt gewonnen, Galileeër verschijnt op 16 februari 2023 bij Uitgeverij Omniboek. Het boek is vanaf die datum te koop in de museumwinkel voor € 22,99 (192 pagina’s, paperback).

Antiek debat in fraaie bewoordingen

Prominente theologen en heidense intellectuelen sloegen elkaar vanaf de tweede eeuw met argumenten in fraaie bewoordingen om de oren. In Je hebt gewonnen, Galileeër haalt oudhistoricus Anton van Hooff dit antieke debat uit de vergetelheid. Het debat ging eeuwenlang door, ook nadat Constantijn de Grote in 312 de christelijke godsdienst een voorkeurspositie gaf. De antieke intelligentsia legde het uiteindelijk af tegen de ‘Galileeërs’, een scheldnaam voor de oude christenen. ‘Credo quia absurdum’, oftewel ‘ik geloof omdat het absurd is’, zegevierde.

Over de auteur

Anton van Hooff (1943) was tot 2008 hoofddocent klassieke geschiedenis aan de Universiteit Nijmegen. Hij schrijft voor diverse kranten en tijdschriften en geeft lezingen over onderwerpen uit de klassieke geschiedenis. Van Anton van Hooff verschenen onder andere Klassiek, Athene en Sterven in stijl.

Galileeër Anton van Hooff

Aanmelden

Verstuur onderstaand formulier als u de boekpresentatie wilt bijwonen. Bent u later onverhoopt verhinderd? Geef dit aan ons door via . Dan kunnen we iemand anders blij maken met uw plaats.

Voer een nummer in van 1 tot 4.
(Optioneel) Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwsbrief over:
Aangemeld voor de nieuwsbrief? U ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid