Boekpresentatie door Tom Buijtendorp

In zijn nieuwe boek neemt Tom Buijtendorp u mee naar het Forum Hadriani en het Rome van Hadrianus. Aangevuld met oude bronnen zoals de Vitruviusmens, leest De vergeten stad als een tijdreis naar een andere, wonderlijke wereld. Het is een spannend avontuur waarin Buijtendorp op fascinerende wijze Romeinse archeologie en filosofie combineert. Een reis die uitnodigt na te denken over ons eigen leven en geluk.

  • datum: woensdag 5 oktober 2022
  • tijd: 15.00 – 16.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur
  • locatie: Leemanszaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: gratis (excl. museumentree)

Na afloop kunt u het boek kopen en laten signeren door de auteur. De vergeten stad verschijnt op 6 oktober 2022 bij Uitgeverij Omniboek. Het boek is vanaf die datum ook te koop in de museumwinkel voor € 23,99 (256 pagina’s, paperback).

De vergeten stad

De onlangs als Unesco Werelderfgoed erkende stad Forum Hadriani bij Voorburg was lang een vergeten stad. De herontdekking bracht het volgende mysterie met zich mee: terwijl keizer Trajanus zijn Forum Traiani in hartje Rome bouwde, stichtte opvolger Hadrianus zijn even grote Forum Hadriani in een verre uithoek en gaf hij het stadsplan een mysterieuze draai ten opzichte van de aanwezige nederzetting die hij afbrak. Waarom? Na uitwerking van de oude opgravingsgegevens waarop hij promoveerde, gaat Tom Buijtendorp in dit boek op zoek naar de mogelijke symbolische en filosofische betekenis achter de keuzes van de artistieke en tegendraadse keizer.

Over de auteur

Tom Buijtendorp is onderzoeker, gastconservator en publicist. Hij promoveerde op de Romeinse stad Forum Hadriani. Zijn eerdere publieksboeken Het jaar 117, Caesar in de Lage Landen en De Gouden Eeuw van de Romeinen in de Lage Landen kregen lovende kritieken en zijn herhaaldelijk herdrukt.

Aanmelden

Verstuur onderstaand formulier als u de boekpresentatie wilt bijwonen. Bent u later onverhoopt verhinderd? Geef dit aan ons door via . Dan kunnen we iemand anders blij maken met uw plaats.

Deze activiteit is volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden.

lees meer over ons privacybeleid

De vergeten stad