Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Nieuw kinderboek over de bronstijd

Op zondag 16 juni a.s. gaan we terug naar de bronstijd in het Rijksmuseum van Oudheden. Schrijver van historische jeugdboeken Linda Dielemans en archeologie-professor David Fontijn vertellen over hun nieuwe boek: Brons. Bovendien laat museumconservator Luc Amkreutz zien hoe een van de bijzondere vondsten uit het boek, het zwaard van Ommerschans, er ooit heeft uitgezien. Aansluitend is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een museumrondleiding door David Fontijn of een schrijfworkshop door Linda Dielemans. Hiervoor moet je je aanmelden via een van de onderstaande formulieren.

 • datum: zondag 16 juni 2019
 • tijd: 14.00 – 15.00 uur (aansluitend museumrondleiding of schrijfworkshop)
 • locatie: Leemanszaal, Rijksmuseum van Oudheden
 • toegang: gratis (voor museumrondleiding of schrijfworkshop is museumentree verplicht)
 • leeftijd: vanaf zeven jaar

Aanmelden boekpresentatie

Als je alleen naar de boekpresentatie wilt komen (14.00 – 15.00 uur), stuur dan een mail met je naam aan ontvangst@rmo.nl, onder vermelding van ‘Boekpresentatie Brons’. Als je ook wilt meedoen aan de aansluitende museumrondleiding of schrijfworkshop (vanaf 15.00 uur), meld je dan aan via een van de onderstaande formulieren.

Glimmende schatten in mistige moerassen

Denk aan het meest waardevolle dat je hebt. Het allerduurste, allermooiste, het meest bijzondere. Dat zou je nooit weggooien. Meer dan vierduizend jaar geleden, in de bronstijd, verdwenen prachtige bronzen spullen in mistige moerassen. Een naald, een bijl, een zwaard én een heel bijzonder wapen waarvan er maar zes op de wereld bestaan. Waarom werden die spullen daar achtergelaten? Om het antwoord te vinden, nemen Linda Dielemans, Sanne te Loo en professor David Fontijn je mee naar de bronstijd, zodat je alles te weten komt over de geheimzinnige plekken en spannende gebeurtenissen uit het boek. Bovendien laat Rijksmuseum van Oudheden-conservator Luc Amkreutz zien hoe een van de bijzondere vondsten uit het boek, het zwaard van Ommerschans, er ooit heeft uitgezien. Het boek Brons is die dag ook voor het eerst te koop in de museumwinkel voor € 19,99. Natuurlijk kun je jouw exemplaar laten signeren door Linda en David.

Aansluitend museumrondleiding of schrijfworkshop

Na de presentatie geeft David Fontijn een speciale rondleiding door het museum, en houdt Linda Dielemans een schrijfworkshop. Wil je hier bij zijn en alles leren over de bronstijd? Meld je dan aan via een van de onderstaande aanmeldformulieren. Let op: de rondleiding en workshop zijn tegelijkertijd, dus je móét er een kiezen. Er is plaats voor maximaal vijftien kinderen per onderdeel. Een entreebewijs voor het museum is verplicht voor deelname aan de rondleiding of workshop.

Aanmelden rondleiding David Fontijn

Aanmelden voor de museumrondleiding door David Fontijn kan via onderstaand aanmeldformulier. Wil je nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het nieuwe formulier in. Herhaal dit voor elke nieuwe aanmelding.

 • *=verplicht veld
  Nieuwsbrief: je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Pas als je deze link hebt gevolgd, is je inschrijving voltooid. Je ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

Aanmelden schrijfworkshop Linda Dielemans

Aanmelden voor de schrijfworkshop door Linda Dielemans kan via onderstaand aanmeldformulier. Wil je nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het nieuwe formulier in. Herhaal dit voor elke nieuwe aanmelding.

 • *=verplicht veld
  Nieuwsbrief: je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Pas als je deze link hebt gevolgd, is je inschrijving voltooid. Je ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

Dielemans_Brons

Bezoek ons: