Deze boekpresentatie is volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden. Er is geen wachtlijst.

Boekpresentatie door Ilja Leonard Pfeijffer

Dichter, classicus en auteur Ilja Leonard Pfeijffer komt naar het Rijksmuseum van Oudheden om te praten over zijn nieuwe boek Alkibiades, zijn meest ambitieuze werk tot nu toe. Alkibiades is een monumentale, rijk gedocumenteerde historische roman over het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. In de Tempelzaal van het museum wordt Pfeijffer aan de tand gevoeld door schrijver en literair criticus Onno Blom. Na afloop zal Pfeijffer zijn boek signeren.

Deze boekpresentatie is volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden. Er is geen wachtlijst.

  • datum: maandag 12 juni 2023
  • tijd: 20.00 – 21.30 uur, zaal open vanaf 19.30 uur
  • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden (deze boekpresentatie wordt niet via livestream uitgezonden)
  • kosten: gratis
  • organisatie: in samenwerking met Uitgeverij De Arbeiderspers

Alkibiades verschijnt op 23 mei 2023 bij Uitgeverij De Arbeiderspers. Het boek is te koop in de museumwinkel voor € 34,99 (900 pagina’s, hardcover). Pfeijffer is auteur van moderne klassiekers als La Superba, Brieven uit Genua en Grand Hotel Europa

Alkibiades

“Jouw leven is zo’n overweldigende manifestatie van leven dat zelfs de dood jou niet kan doden. Lang nadat de muren van Athene gevallen zijn, lang nadat de goden hun handen van de wereld hebben afgetrokken en lang nadat de kakofonie van barbaarse talen bezit heeft genomen van de Akropolis, zal de naam Alkibiades nog steeds op lippen van mensen liggen.” – uit Alkibiades

Alkibiades was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de Griekse wereld van bijna 2500 jaar geleden. Steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen destijds te wijzen op het verval van de democratie. Uiteindelijk leidden ze daadwerkelijk tot de nederlaag van Athene.

Populist of redder?

De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld, of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd. Alkibiades is niet alleen een geleerde historische studie, maar tegelijkertijd een grote roman voor onze tijd – en voor elke tijd. Het vertelt een even uniek als universeel verhaal over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.

Scan en luister naar wat Ilja Leonard Pfeijffer zelf te vertellen heeft.

 

Aanmelden

Deze boekpresentatie is volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden. Er is geen wachtlijst.

lees meer over ons privacybeleid

Alkibiades Ilja Leonard Pfeijffer