Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

'De Glorie van Rome' en 'Hannibals meesterzet'

In de maand van de geschiedenis komt bestsellerauteur Adrian Goldsworthy naar Nederland. In het Rijksmuseum van Oudheden presenteert hij maar liefst twee nieuwe boeken. Het Romeinse leger speelt een prominente rol in beide titels: De Glorie van Rome en Hannibals meesterzet. Na Goldsworthys lezing kunt u het boek kopen en laten signeren.

  • datum: vrijdag 4 oktober 2019
  • tijd: 15.00 – 17.00 uur (zaal open vanaf 14.30 uur)
  • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • entree: gratis (excl. museumentree)
  • voertaal: Engels

De glorie van Rome en Hannibals meesterzet worden uitgegeven door Uitgeverij Omibook. De boeken zijn o.a. te koop in de museumwinkel (resp. € 23,99 en € 22,50).

Politiek en militaire macht

In De glorie van Rome gaat Goldsworthy in op de werking en de invloed van het Romeinse leger, het beste beroepsleger dat de wereld ooit heeft gekend. Met behulp van dit leger wisten de Romeinen een enorm rijk te creëren, dat lange periodes van vrede en welvaart kende. Het samenspel van politiek en militaire macht wordt door Goldsworthy in beeld gebracht. Het Romeinse leger dolf echter ook wel eens het onderspit, zoals in 216 voor Christus bij Cannae. Goldsworthy gaat in Hannibals meesterzet in op de voorgeschiedenis, de confrontatie en de nasleep van deze epische slag. De Carthaagse generaal Hannibal versloeg hier de Romeinen door zijn unieke generaalschap. Daarmee smoorde hij het Romeinse rijk bijna in de kiem.

Over Adrian Goldsworthy

Adrian Goldsworthy studeerde oude en moderne geschiedenis aan Oxford University, doceerde aan King’s College London en de University of Notre Dame London. Op een gegeven moment besloot hij zich te richten op het schrijverschap en schreef onder andere De Muur van Hadrianus, Augustus, Pax Romana en Romeinse legioenen.

Aanmelden

Aanmelden voor de boekpresentatie kan via onderstaand aanmeldformulier. U kunt slechts 1 persoon per aanmelding invullen. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het formulier opnieuw in voor die persoon. Herhaal dit voor elke volgende persoon.

  • *=verplicht veld
    Nieuwsbrief: u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

De_glorie_van_Rome_Adrian_Goldsworthy

Hannibals_meesterzet

Bezoek ons: