Als verslaggever op pad in het museum

Deze kinderexpo nam kinderen mee op reis door verschillende landen, en door de tijd. Ze zagen niet alleen hoe het er nu is, maar ook hoe de mensen daar duizenden jaren geleden leefden. Ze ontdekten dat het wiel in het Midden-Oosten is uitgevonden, en dat ook asfalt en zeep daar vandaan komen.

Als verslaggever op pad door het Midden-Oosten

In de kinderexpo Nieuws uit het Midden-Oosten gingen kinderen als verslaggever op pad door de landen van het Midden-Oosten. Aan het einde van de tentoonstelling konden ze zelf een krant maken, op een computer in het museum of gewoon online thuis. Bijvoorbeeld de Afghaanse Courant, het Egyptisch Dagblad of een krant met hun eigen naam. Ze konden kiezen of er een reisverslag, interview, weerbericht of horoscoop in kwam te staan.

Maak je eigen krant

Als verslaggever gingen ze op pad door de landen van het Midden-Oosten. Ze wandelden over de markt in Turkije, namen een kijkje in een moskee in Afghanistan en belandden op een opgraving in Egypte. Door eeuwenoude objecten te bestuderen en spelletjes te spelen, kregen ze informatie over alle gebieden en culturen. Die hadden ze nodig om aan het einde van de tentoonstelling hun eigen krant te maken.

Nieuws uit het Midden-Oosten