Kinderexpo over de eerste moderne mensen van Europa

Ergens in Europa, 20.000 jaar geleden…

Het is al sinds mensenheugenis vreselijk koud. De elfjarige Bor en Veer zitten bij het kampvuur. Bor kijkt hoe Veer een stuk vacht bewerkt. Ze lacht een beetje naar hem. Opeens voelt Bor een duw in zijn rug. Het is de man met de wolvenvacht die hem wenkt om mee te gaan. De jongen durft het bijna niet te hopen… Mag hij eindelijk mee op jacht?

IJskoud avontuur

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

In de spannende kinderexpo IJstijd konden kinderen bewijzen dat ze de ijstijd aan kunnen. Ze stapten in het verhaal van de ijstijdkinderen Bor en Veer. Ze stonden oog in oog met gevaarlijke uitgestorven dieren, gingen op jacht, doorstonden de ijstijd-kou en maakten vuur en gereedschap. Zo kwamen ze erachter hoe het leven van de eerste moderne mensen van Europa er 20.000 jaar geleden uit zag. Net als Bor en Veer moesten ze bewijzen dat ze de ontberingen van de ijstijd aankunt.

Verhaal en tekeningen van Harmen van Straaten

Kinderboekenschrijver en illustrator Harmen van Straaten schreef het verhaal van de tentoonstelling. Hij maakte bovendien de tekeningen voor het decor, het boekje en het lesmateriaal. Harmen van Straaten schreef ruim vijftig boeken voor alle leeftijden: prentenboeken voor de allerkleinsten, voorleesboeken, romans voor vijftienjarigen, en nog veel meer. Voor ruim vierhonderd boeken in binnen- en buitenland maakte hij tekeningen. In 2013 schreef hij het kinderboekenweekgeschenk.

IJstijd