In de tentoonstelling Het negende wereldwonder zagen kinderen welke reusachtig grote of bijzondere bouwwerken de oude Egyptenaren, Grieken en Mesopotamiërs maakten. Ze ontdekten hoe deze gebouwen er waarschijnlijk hebben uitgezien. En ze konden hun zelfgemaakte wereldwonder inleveren voor de tentoonstelling.

Ooit waren er de zeven wereldwonderen

Ooit waren er de zeven wereldwonderen, maar nu is daar niet veel meer van over. Alleen de grote piramide van farao Cheops in Egypte bestaat nog. De hangende tuinen van Babylon, de grote vuurtoren van Alexandrië en de tempel van Artemis in Efeze: ze zijn allemaal weg…

Maak zelf je negende wereldwonder

En het negende wereldwonder, bestaat dat? Nee, nog niet, maar het was aan de kinderen om daar verandering in te brengen. Door hun fantasie aan het werk te zetten, maakten ze zelf een wereldwonder. Ze konden een wereldwonder knutselen, tekenen of op de computer maken. Daarbij moesten ze in maximaal 150 woorden hun bedenksel beschrijven: wat is het, waar diende het voor, wie bouwde het, etc. De zelfgemaakte wonderen werden tentoongesteld in het museum, samen met voorwerpen uit de museumcollectie die een link hebben met de zeven antieke wereldwonderen.

Negende wereldwonder