Kinderfilms over het oude Egypte

In de kinder-expo Het Egypte van Hollywood KIDS zagen kinderen de leukste fragmenten uit kinderfilms over het oude Egypte. Bijvoorbeeld Asterix en Cleopatra, De Prins van Egypte, en de Egyptische avonturen van Donald Duck, Scooby Doo en Piet Piraat. In de studio’s zaten kinderen op een farao-troon, beklommen ze een piramide of bestudeerden ze Egyptische museumvoorwerpen van drieduizend jaar oud. Op die manier zochten ze uit wat er in de films echt Egyptisch is, en wat verzonnen is door de filmmakers.

De leukste films over het oude Egypte

In Het Egypte van Hollywood KIDS waren vijf studio’s nagebouwd. Daarin konden kinderen zien hoe Donald Duck en zijn neefjes op zoek gingen naar piramides. Of hoe Piet Piraat en Scooby Doo oog in oog stonden met levende mummies. Ook Asterix en Obelix waren van de partij: ze voeren in een Egyptisch schip over de rivier de Nijl. Door zijn toverkracht liet de kleine mummie-farao Tutenstein de beeldjes van zijn bedienden tot leven komen. Mega Mindy tenslotte, droomde ervan om Cleopatra te zijn.

Farao’s, mummies en piramides

Om er achter te komen welke dingen uit deze films écht waar en echt oud-Egyptisch zijn, was er van alles te doen en te beleven. Kinderen konden zich in de tentoonstelling verkleden als farao en de steenblokken van een piramide beklimmen. Door vragen te beantwoorden en drieduizend jaar oude voorwerpen te bekijken, ontdekten ze waarom de Egyptenaren overleden mensen mummificeerden. Dat was ook de manier om erachter te komen of Egyptische priesters echt konden toveren en hoe je een farao kunt herkennen. Bovendien ontdekten ze wat filmmakers soms zelf bedenken om hun films extra mooi en spannend te maken.

Egypte van Hollywood kids