Leven in het hiernamaals

Met prachtige beeldhouwwerken, bronzen godenfiguren, kleurrijke mummiekisten en eeuwenoude mummies liet Egypte. Land van onsterfelijkheid zien hoe de oude Egyptenaren zich voorbereidden op het eeuwige leven in het hiernamaals. De vele grafgiften ontbraken niet, zoals magische scarabeeën, juwelen, cosmetica en papyri met rituele spreuken. De ruim hondervijftig objecten in de tentoonstelling kwamen allemaal uit de eigen museumcollectie. Sommige waren nooit eerder voor publiek te zien.

Leven na de dood in het oude Egypte

Het oude Egypte inspireert en fascineert als het land van piramides, mummies, de woestijn en de Nijl. De manier waarop de oude Egyptenaren omgingen met het leven na de dood, roept bij veel mensen een gevoel van verwondering op. Egyptenaren besteedden er veel energie aan. Ze zorgden voor een prachtige grafuitrusting, indrukwekkend versierde graven en het behouden van het lichaam na de dood. Voor hen waren dit echter geen voorbereidingen op de dood, maar voorbereidingen op het eeuwige leven in het goddelijke hiernamaals. Dit verblijf wilden ze zo prettig mogelijk maken. Daarom was het belangrijk om te zorgen voor tempelgebeden, een rijkelijk versierde mummiekist en persoonlijke kostbaarheden om mee te nemen in het graf.

Wereldreizigers

Het Rijksmuseum van Oudheden beschikt over een indrukwekkende collectie voorwerpen uit het oude Egypte. Met deze collectie worden onder andere reizende tentoonstellingen gemaakt. Een groot deel van de objecten in Egypte. Land van onsterfelijkheid heeft vijf jaar lang de wereld over gereisd, o.a. naar Canada, Japan, Schotland en Spanje.

Egypte land van onsterfelijkheid