De themawandeling ‘Aphrodites beauty case’ onthulde schoonheidsgeheimen uit de oudheid. De route begon met een kleine expositie en liep aansluitend door het hele museum. Op de vaste presentaties zagen bezoekers luxe toiletensembles, spiegels, parfumflesjes en nog veel meer benodigdheden voor de lichaamsverzorging van Griekse, Romeinse en Egyptische dames.

Schoonheidsgeheimen uit de oudheid

Schoonheidsgeheimen voor een perfect uiterlijk bestonden al in de oudheid. Zo smeerden Egyptische vrouwen sesamolie en kalk op hun gezicht om de huid zacht en jong te houden. Griekse dames besprenkelden elk lichaamsdeel met een ander geurtje. En de Romeinen poetsten hun tanden met gemalen puimsteen. Veel van onze moderne schoonheidsmiddeltjes stonden destijds ook al op de toilettafel. En spiegels, kammen, scheermessen, nagelvijltjes en krultangen ontbraken in geen enkel huishouden.

Expositie en rondwandeling

In de expositiezaal stonden sierlijke parfumflesjes van glas en een keur aan antieke toiletartikelen. De daarop aansluitende rondwandeling over de vaste presentaties van het museum voerde langs luxe toiletensembles van Romeinse, Griekse en Egyptische dames, afbeeldingen van beeldschone godinnen op Griekse vazen, Etruskische spiegels, cosmeticaflesjes, kohlpotjes en damesportretten.

Aphrodites beauty case