Cameeën. Meesterwerken in miniatuur. Ruurd Halbertsma

SKU: 17098 Categorieën: ,

Al vroeg in 2022 werd het Rijksmuseum van Oudheden verblijd met een majeure toekenning van de Vereniging Rembrandt voor de aankoop van 42 topstukken binnen de bijzondere verzameling van 444 cameeën, bijeengebracht door verzamelaar Derek Content. Het RMO kon de hele collectie aankopen dankzij deze steun, de jaarlijkse steun van de Vriendenloterij en vele private fondsen binnen het RMO.

 

Een Camee is een reliëf dat is uitgesneden uit een (half)edelsteen of uit glas, vaak met meerdere kleurlagen. Cameeën waren deel van de hofkunst in de Oudheid. Ook buiten het hof waren ze populair: ze werden cadeau gegeven als teken van liefde of gedragen als sieraad met een symbolische betekenis. Ze bieden een unieke en persoonlijke kijk op het leven in de Oudheid. Dit boekje geeft een eerste blik op de cameeën van Content in het RMO en vertelt waarom de aankoop van deze collectie een buitengewone kans was om het nationaal kunstbezit te verrijken. Een aantal van de 42 topstukken waarvan de aankoop is gesteund door de Vereniging Rembrandt, wordt individueel uitgelicht.

Deze publicatie verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Cameeën. Meesterwerken in miniatuur’ in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden vanaf eind 2022. Daarnaast is het een gebaar van dank aan de leden van de Vereniging Rembrandt voor de ondersteuning bij de aankoop van de collectie cameeën van Derek Content door het RMO.

  • Taal: Nederlands
  • Bindwijze: Paperback
  • Aantal pagina’s: 72

Lees meer over verzending, levering en algemene voorwaarden

10,00

Op voorraad

Extra informatie

Gewicht 0,25 kg
Afmetingen 24 × 17 × 0,9 cm

Andere suggesties…