Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

30ste Steentijddag: Call for Papers

Op zaterdag 1 februari 2020 wordt wederom de Steentijddag in Leiden georganiseerd, ditmaal voor de dertigste keer. Ook dit jaar stellen we voor dit congres een Call for Papers open, om u een zo breed en gevarieerd mogelijk lezingenprogramma aan te kunnen bieden. We streven voor de Steentijddag een breed en divers spectrum na. We verwelkomen bijdragen op het gebied van de steentijdarcheologie in Nederland en omstreken en met een archeologische, theoretische of technologische inslag. Combinaties mogen natuurlijk ook! Naast de reguliere lezingen hebben we ook ruimte voor enkele korte steentijdberichten.

Graag ontvangen we uiterlijk 27 oktober 2019 uw naam, titel en korte omschrijving van het onderwerp op het e-mailadres steentijddag@rmo.nl. Mocht uw voorstel in de programmering passen, dan nemen we kort daarna contact met u op.

29ste Steentijddag: 2 februari 2019

Verslag

Lees en bekijk hier het (foto)verslag van de 29ste Steentijddag op vrijdag 2 februari 2019, gemaakt door Luc Amkreutz.

Abstracts en programma

Lees hier de abstracts voor de 29ste Steentijddag op vrijdag 2 februari 2019.

Steentijddag

Wat is de Steentijddag?

De Steentijddag is een jaarlijks terugkerend evenement dat in principe altijd plaatsvindt op de eerste zaterdag in februari. Het is een initiatief van het Rijksmuseum van Oudheden en de Faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden. De organisatie is in handen van de werkgroep Steentijddag.

Lezingen en elkaars vondsten bekijken

De Steentijddag is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de archeologie van de Steentijd. Het dagprogramma bestaat uit lezingen over allerlei aspecten van de Steentijd-archeologie, van het Midden-Paleolithicum tot en met het Laat-Neolithicum. Lezingen vormen de hoofdmoot van het programma, maar de dag is zodanig ingedeeld dat er ook ruime gelegenheid is om elkaar vondsten te tonen, boeken te (ver)kopen en informatie uit te wisselen. Ook is er altijd een borrel tot besluit.

Blijf op de hoogte

Wilt u voortaan snel en makkelijk op de hoogte blijven over de Steentijddag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de werkgroep Steentijddag.

Bezoek ons: