Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Bij de lesmethode Via Latina 1 bieden het Rijksmuseum van Oudheden en Uitgeverij Hermaion een bijzonder museumprogramma aan. Als u deze methode gebruikt, kunt u uw leerlingen individueel of klassikaal met dit programma het museum laten ontdekken, aan de hand van de thema’s en karakters uit de lesmethode. Maar ook wanneer u met een andere lesmethode Latijn werkt, is de route zeer geschikt voor klas 1 en 2 van het gymnasium. Welke voorwerpen zag Quintus bijvoorbeeld in het badhuis? En met welke materialen schreef Flavia aan Quintus? Een museumbezoek is in dit geval dus niet ‘extra’, maar onderdeel van de lesstof.

Een blik in de Romeinse beeldenzaal

Voor wie?

1 en 2 gymnasium

Kosten

€ 4 per leerling (max. 35 leerlingen)

Duur

7 kwartier

Doel

Kennismaking met voorwerpen uit de Klassieke Oudheid en met de materiële bronnen uit de cultuurblokken van Via Latina 1.

Kerndoel

Het programma sluit aan bij de lesmethode Via Latina 1 van Uitgeverij Hermaion.

Werkvorm

Ontvangst in museum, onderzoeksopdrachten.

  • Let op: bij dit programma is geen begeleiding door een museumdocent inbegrepen.

Reserveren

Via Latina 1 kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 – 10.45 uur / 11.00 – 12.45 uur / 13.00 – 14.45 uur / 15.00 – 16.45 uur..

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

Bezoek ons: