Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Aan de hand van overkoepelende thema’s krijgen leerlingen uit het voortgezet onderwijs een indruk van de complexe, diverse godenwereld van de oude Egyptenaren. Vanuit een multiperspectieve benadering worden leerlingen gestimuleerd te kijken naar en na te denken over de getoonde objecten in de tijdelijke tentoonstelling Goden van Egypte.

Goden van Egypte

Religie

De thematiek van de expositie leent zich goed voor actualiserende gesprekken rondom religie. Dit altijd actuele thema draagt, via de oudheid, bij aan de persoonsontwikkeling van de leerlingen en het inzicht in de ander. De interactieve rondleiding stimuleert ook een kritische houding en gaat in op de waarde van betrouwbare informatie.

Op elk gewenst tijdstip

De rondleiding wordt afgestemd op het niveau van de groep. U kunt op elk gewenst tijdstip (van dinsdag t/m vrijdag) een rondleiding boeken. In tegenstelling tot de museumlessen zijn bij de rondleidingen geen docentenhandleiding of opdrachten voor leerlingen beschikbaar.

  • bedoeld voor: alle niveaus en klassen
  • voorbereiding: niet noodzakelijk
  • duur: 1 uur
  • kosten: € 50 per groep van maximaal 15 leerlingen, € 100 per groep van maximaal 30 leerlingen

Reserveren

Maak online een reservering voor:

  • rondleiding tentoonstelling Goden van Egypte (t/m 15 leerlingen, beschikbaar t/m 31 maart 2019)
  • rondleiding tentoonstelling Goden van Egypte (16-30 leerlingen, beschikbaar t/m 31 maart 2019)

Een rondleiding kunt u ook telefonisch reserveren via de Servicedesk van het museum: 071 – 5163 163.

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

Bezoek ons: